Kiabi: Ποια είναι η γαλλική αλυσίδα ένδυσης που «βλέπει» Ελλάδα το 2024

Η συγκεκριμένη αλυσίδα διαθέτει, ήδη, κατάστημα και e-shop στην Κύπρο

Πολύ κοντά σε συμφωνία για την είσοδό της στην ελληνική αγορά μέσα στην ερχόμενη χρονιά ακούγεται πως βρίσκεται η γαλλικών συμφερόντων αλυσίδα ενδυμάτων για όλη την οικογένεια, Κiabi.

Αξίζει να σημειωθεί, εξάλλου, ότι η αλυσίδα βρίσκεται, ήδη, στην Κύπρο, με ένα κατάστημα, αλλά και με e-shop.

Κατά όσα ακούστηκαν, δε, πριν από μερικές ημέρες, η είσοδός της στη χώρα μας είναι πολύ πιθανό να γίνει μέσω εμπορικού κέντρου της Trade Estates του ομίλου Fourlis, αν και ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί οι σχετικές λεπτομέρειες για αυτή τη σύμπραξη.

H Κiabi ιδρύθηκε πριν από 45 χρόνια, το 1978 στη Ρονκ της Βόρειας Γαλλίας από τον Patric Mulliez με στόχευση στα οικονομικά, αλλά ποιοτικά ενδύματα για όλη την οικογένεια, ωστόσο από το 1988 και μετά άρχισε η πορεία της στο εξωτερικό, όπου σήμερα βρίσκεται σε 23 χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Kiabi εντάσσεται στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας συμμετοχών Association Familiale Μulliez (AFM).
Ο συγκεκριμένος όμιλος συμπεριλαμβάνει διαφορετικά είδη λιανεμπορίου όπως πχ την αλυσίδα αθλητικών ειδών Decathlon και τα σούπερ μάρκετ Auchan, στην Γαλλία.

Σύμφωνα, δε, με ξένα δημοσίευματα, ο τζίρος της αναμένεται να αγγίξει τα 2,29 δισ ευρώ το 2023.

Στην παρούσα φάση η Kiabi έχει σχεδόν 563 φυσικά σημεία πώλησης σε 23 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 344 στη Γαλλία, 59 στην Ισπανία, 37 στην Ιταλία, 10 στην Πορτογαλία, 12 στο Βέλγιο, 3 στη Μάλτα, 1 στην Κύπρο και 11 στα υπερπόντια εδάφη (Γουαδελούπη, Μαρτινίκα, Γουιάνα και νησί Ρεϋνιόν).

Έχει, επίσης, παρουσία και στην Αφρική, με 20 καταστήματα στο Μαρόκο, 8 στην Αλγερία, καθώς και 5 στην Τυνησία.
Διαθέτει, δε, σημεία πώλησης και στην υποσαχάρια Αφρική, συμπεριλαμβανομένων 2 σημείων επαφής στην Ακτή Ελεφαντοστού, 1 στη Σενεγάλη, 1 στη Γκαμπόν, 1 στο Καμερούν και 1 στο Κονγκό.

Ιδιαίτερη ανάπτυξη σημειώνει τα τελευταία χρόνια η εταιρεία και στη Μέση Ανατολή. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η Kiabi έχει 17 και 4 σημεία πώλησης.

Επόμενος σταθμός, δε, εκτός από την Ελλάδα, αναμένεται να είναι για την Kiabi και η Ινδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα