Navicon: Έσπασε το φράγμα των 40 εκατ. ευρώ τζίρου - Ο ρόλος της αύξησης των εξαγωγών το 2022

Με γραφεία στον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, τη Γερμανία και την Ινδία. 

Άνοδο 52,35% στον κύκλο εργασιών της σημείωσε, το 2022, η Navicon, εταιρεία ναυτιλιακών Logistics με έδρα τον Πειραιά,

σπάζοντας το φράγμα των 40 εκατ. eυρώ. Η ανάπτυξη, δε, συνεχίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του BusinessNews.gr και το 2023.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 42,2 εκατ. έναντι 27,69 εκατ. το 2021, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 1,2 εκατ.

Κατά πηγές από την Navicon, η άνοδος του κύκλου εργασιών οφείλεται στην επέκταση του πελατολογίου και στην άνοδο των ναύλων, σε συνάρτηση με την ενίσχυση των ελληνικών εισαγωγών και εξαγωγών.

Υπενθυμίζεται ότι στην εικοσαετή πορεία της στο χώρο των μεταφορών, η Navicon έχει γραφεία με πάνω από 50 εργαζομένους στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη, στη Navicross Gmbh στη Γερμανία και μέσα στο Μάιο του 2022 άνοιξε δύο γραφεία και στην Ινδία με 40 εργαζομένους. Συνολικά, δε, η εταιρεία το 2021 διακίνησε 62.240 teus, 2.100 φορτηγά διεθνών μεταφορών και 94 αεροπορικές αποστολές, καταγράφοντας, παρά την πανδημία και τα προβλήματα που έφερε, αναπτυξιακή πορεία.

Για τις δυσκολίες του κλάδου μίλησε στο BusinessNews.gr ο CEΟ της εταιρείας Γιώργος Ζερβός: «Κάποιες από αυτές είναι πρώτον το γεγονός ότι έχουμε να ανταγωνιστούμε εταιρείες που ενώ τιμολογούν, έχουν εργαζομένους και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, η έδρα τους όμως είναι σε άλλη χώρα με πιο προνομιακό καθεστώς φορολογίας, σε σχέση με εμάς που η έδρα μας είναι στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, ένα μεγάλο κακό στη χώρα μας είναι οι μεταχρονολογημένες επιταγές. Πιστεύεις ότι έχεις εισπράξει τα χρήματα σου, αλλά στην ουσία έχεις ένα κομμάτι χαρτί που δεν γνωρίζεις εάν θα έχει λεφτά την ημερομηνία που λήγει. Αυτό εμείς το έχουμε λύσει με την συνεργασία που έχουμε τα τελευταία 3 χρόνια με εταιρεία ασφάλειας πιστώσεων, έτσι ώστε να είναι καλυμμένη τόσο η Navicon όσο και οι προμηθευτές μας. Βέβαια όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι ένα έξοδο που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της εταιρείας μας, αλλά είναι αναγκαίο, εάν θέλουμε να λεγόμαστε σοβαρή εταιρεία. Επιπρόσθετα, μετά την τελευταία μας επένδυση στις μεταφορές και αποθηκεύσεις παρατηρήσαμε ότι εταιρείες που διατηρούν depot, το διαθέτουν παρανόμως σε περιοχές που είναι για άλλες δραστηριότητες εκτός αυτής που κάνουν, δεν είναι δηλαδή σε βιομηχανικές περιοχές. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν χαμηλότερα λειτουργικά έξοδα από ότι έχουμε εμείς χωρίς κανείς να τους ενοχλεί από τις αρχές η τους δήμους. Ένα άλλο πρόβλημα είναι αυτό των υποδομών, δηλαδή η σύνδεση του τρένου με το εμπορικό λιμάνι, σιδηροδρομικό δίκτυο για εξαγωγές η εισαγωγές με άλλες χώρες τις κεντρικής και Β. Ευρώπης. Τα τελευταία βέβαια δυο χρόνια βλέπω, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση έχει βοηθήσει αρκετά σε κάποια θέματα όπως η φορολογία, η πρόσβαση των υγειών εταιρειών σε τραπεζικά προϊόντα, στις εισφορές των εργαζομένων κλπ».

Keywords
Αναζητήσεις
navicon-espase-to-fragma-ton-40-ekat-evro-tzirou---o-rolos-tis-afxisis-ton-exagogon-to-2022.htm
Τυχαία Θέματα