O Όμιλος Μajorel στην Ελλάδα

Ένας ακόμη πολυεθνικός κολοσσός των υπηρεσιών outsourcing και εξυπηρέτησης πελατών για τρίτους ετοιμάζεται για την ελληνική αγορά.

Στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας στη χώρα μας προχώρησε πριν από λίγες ημέρες ο Όμιλος Majorel. Η ελληνική θυγατρική έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και όπως φαίνεται η σύσταση της εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάπτυξης του ομίλου

στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί πως τον Δεκέμβριο του 2021 η Majorel προχώρησε στην εξαγορά της τουρκικής εταιρείας Mayen Telekomünikasyon HizmetleriA.Ş, ενώ τον Ιανουάριο του 2022 ξεκίνησε τη δραστηριότητά της και στη Βόρεια Μακεδονία. Διαχειριστές της Majorel Greece είναι ο Matthias Mueller, Operations Director, Majorel Eastern Europe και ο Joss Dohrenbusch, που ασκεί καθήκοντα International Expansion Manager στον Όμιλο.

Ποια είναι η Majorel

Η Majorel, παγκόσμια ηγέτης του κλάδου εξυπηρέτησης πελατών (near shore και offshore) και content moderation, είναι παρούσα σε 31 χώρες σε όλο τον κόσμο, απασχολεί 67.000 εργαζομένους και προσφέρει υπηρεσίες σε 60 διαφορετικές γλώσσες. Iδρύθηκε το 2019 όταν οι όμιλοι Bertelsmann και Saham Group προχώρησαν στη συγχώνευση των τμημάτων τους που ασχολούνται με το customer relationship management. Τα ετήσια έσοδα του Majorel Group, που έχει για έδρα το Λουξεμβούργο, εκτιμάται πως ξεπερνούν το 1,2 δισ. ευρώ. Μόλις χθες, 10 Φεβρουαρίου, ο όμιλος ανακοίνωσε και τη στρατηγική συνεργασία του με την Booking.com, αναλαμβάνοντας 14 Service Centers σε Ευρώπη, Ασία - Ειρηνικό και Αμερική, όπου μέχρι πρότινος η εταιρεία κράτησης εισιτηρίων λειτουργούσε εσωτερικά (in-house).

Μαγνήτης για call- center η Ελλάδα

Το γεγονός πως η Majorel δείχνει να έχει δρομολογήσει την είσοδο της στην ελληνική αγορά επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά πόσο θελκτική είναι πλέον η χώρα μας για τέτοιους είδους εγχειρήματα (call centers και υπηρεσίες outsourcing). Τα τελευταία χρόνια σημαντικοί πολυεθνικοί παίχτες του χώρου έχουν ξεκινήσει την δραστηριότητα τους στην Ελλάδα και όπως φαίνεται ο ανταγωνισμός οξύνεται συνεχώς.

Υπενθυμίζουμε πως τον Οκτώβριο του 2019, ο πολυεθνικός όμιλος Sitel Group, ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως παρόχους υπηρεσιών διαχείρισης πελατών, ο οποίος εξυπηρετεί πάνω από 3.5 εκατομμύρια πελάτες κάθε μέρα, ανακοίνωσε το σχέδιο του να επενδύσει στην Ελλάδα, εγκαθιστώντας ένα Κέντρο υπηρεσιών outsourcing στην Αθήνα που θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας. Η εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο αν και αντιμετώπισε σημαντικές δύσκολίες όπως ήταν φυσικό από την εμφάνιση της πανδημίας λίγους μήνες αργότερα, σήμερα έχει εγκατασταθεί πλήρως στο Sitel Athens MaxHub, που βρίσκεται στο Athenian Capitol του Θεόδωρου Χαραγκιώνη στο κέντρο της Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού).

Επίσης τον Ιανουάριο του 2020, η 24-7 Intouch, που δραστηριοποιείται στον τομέα των λύσεων customer care και τεχνολογίας (call & contact centers) ανακοίνωσε και αυτή την επέκταση της στην Ευρώπη με την δημιουργία θυγατρικής στην Αθήνα. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία που έχει για έδρα το Winnipeg του Καναδά, το γραφείο της Aθήνας ήταν το πρώτο της στην Ευρώπη και το 18ο συνολικά του δικτύου της αφού δραστηριοποιείται σε ΗΠΑ, Καναδά, Γουατεμάλα, Κολομβία, Τζαμάικα και Φιλιππίνες. Το γραφείο λειτουργεί σήμερα κανονικά στην Βασιλίσσης Σοφίας στους Αμπελόκηπους και μέχρι στιγμής αποτελεί το μόνο campus της 24-7 Intouch στην Ευρώπη.

Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς έκανε την είσοδο της στην Ελλάδα η Γερμανική πολυεθνική tricontes360, που έχει για έδρα της την Κολωνία και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 18 διαφορετικές τοποθεσείς στην Γερμανία και την Ισπανία ενώ λειτουργεί και ένα διεθνές hub στο Κόσοβο.

Απασχολεί περισσότερους από 2600 εργαζομένους και CEO και founding partner είναι ο Klaus Gumpp, που στο παρελθόν έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, και υπεύθυνος Κεντρικής Ευρώπης για την Teleperformance. Επίσης Founding Partner είναι ο Dirk Scholand, που διατηρεί τον ρόλο του CSO και έχει εμπειρία 20 ετών στον χώρο.

Όπως η Majorel έτσι και η tricontes360 επέλεξε την Θεσσαλονίκη σαν αφετηρία του εγχειρήματος της στην Ελλάδα και αυτή την στιγμή λειτουργεί κανονικά το γραφείο της στο Εμπορικό και Επαγγελματικό Κέντρο Porto Center στην συμπρωτεύουσα.

Ειδική αναφορά αξίζει στην γαλλικών συμφερόντων Webhelp Ηellas, που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2016, με μόνο έναν πελάτη -την Hewlett Packard- και έκτοτε αναπτύσσεται συνεχώς. Μάλιστα μέσα στο 2021 επεκτάθηκε σε νέα υπερσύγχρονα βιοκλιματικά γραφεία στο ιστορικό επταώροφο κτίριο 15.000 τμ της «Ελευθεροτυπίας» στον Νέο Κόσμο, το οποίο αναβάθμισε η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand και πλέον φέρει την ονομασία Metropolis.

Η Webhelp Ηellas διαθέτει περίπου 2.000 άτομα ανθρώπινο δυναμικό και προσφερει υπηρεσίες σε 25 γλώσσες, για brands όπως η Adidas, η Amazon, η Hewlett Packard, η Viva Wallet, η Skroutz, η Zara και Unilever. Το 2020, εν μέσω πανδημίας προχώρησε σε προσλήψεις περίπου 600 ατόμων, ενώ ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά 70%, φτάνοντας τα 33 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη της ανήλθαν σε 2,7 εκατ. ευρώ. Η

Ο αδιαμφισβήτητος leader

Φυσικά ο leader στην αγορά είναι η Teleperformance Greece, που αποτελεί. μεγαλύτερη εταιρεία παροχής "Customer Experience Management" στην Ελλάδα. Με περισσότερες από τρεις δεκαετίες εμπειρίας, αποτελεί σήμερα ένα από τα κορυφαία Multilingual Hubs στον κόσμο, υποστηρίζοντας πάνω από 140 Αγορές σε 40 γλώσσες και διαλέκτους, με πάνω από 10.000 εργαζόμενους που προέρχονται από 109 χώρες. Πιστοποιημένη κατά ISO 9001, COPC OSP, PCI DSS, ISO 27001, Verego SRS, BEST, TOPS και Lean Six Sigma, χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής και υποστηρίζει επαφές μέσω κλήσεων, e-mail, chat, μέσων Κοινωνικής δικτύωσης, Artificial Intelligence, Ψηφιακές Πλατφόρμες, Bots, Speech Analytics, Bots, RPA’s, IVR, fax, sms και whitemails. Με εγκαταστάσεις σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Χανιά, προσφέρει ολοκληρωμένη γκάμα λύσεων "One-Office" σε Customer Experience Services, Back-Office Services και Knowledge Services, έχοντας λάβει πολλές σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις τα έσοδα της ια το 2020 ανήλθαν σε 346,283 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 25,5% από 275,903 εκατ. ευρώ. Επίσης πέτυχε κέρδη προ φόρων 76,374 εκατ. ευρώ από 48,136 εκατ. ευρώ το 2019 και καθαρά κέρδη 52,283 εκατ. ευρώ από 35,871 εκατ. ευρώ το 2019,

Keywords
ελλαδα, ομιλος, athenian capitol, hewlett packard, six sigma, outsourcing, θυγατρική, θεσσαλονικη, mueller, europe, offshore, group, booking, εταιρεία, αθηνα, εμφάνιση, athens, ηπα, hub, ceo, porto, νέα, ελευθεροτυπια, metropolis, adidas, amazon, viva, skroutz, zara, unilever, iso, pci, sigma, chat, analytics, fax, sms, πειραιας, χανια, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, 600 δις, εκλογες ηπα, σχεδιο αθηνα, χωρες, γερμανια, εδρα, ηγετης, ηπα, ισπανια, πλαισιο, adidas, amazon, booking, ceo, chat, iso, mail, office, unilever, zara, αγορα, αυξηση, αξιζει, αμερικη, ασια, βορεια, βρισκεται, γεγονος, γουατεμαλα, γραφεια, δειχνει, δυναμικο, ευρω, εμφάνιση, εταιρεία, ετων, ευρωπη, ιδρυση, υπηρεσιες, θεσεις εργασιας, θυγατρική, ιστορικο, κυκλος, κοσοβο, κτιριο, λουξεμβουργο, μακεδονια, μηνες, κολωνια, πλατφορμες, προσληψεις, ρολο, σχεδιο, τζαμαικα, φυσικο, φορα, athens, group, αγορες, analytics, sigma, europe, fax, mueller, γλωσσες, hewlett packard, hub, χωρα, κολοσσος, metropolis, μια φορα, outsourcing, pci, porto, six sigma, sms, θεσεις, viva, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα