Open AI: Απολύθηκε ο CEO Σαμ Αλτμαν - Κόντρα με το ΔΣ για την ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης

«Το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στην ικανότητά του να συνεχίσει να ηγείται του OpenAI», ανέφερε η δήλωση.

Ο Σαμ Άλτμαν θα παραιτηθεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και θα αντικατασταθεί σε προσωρινή βάση από την επικεφαλής τεχνολογίας Μίρα Μουράτι, ανακοίνωσε το ΔΣ του OpenAI.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η απόλυση του Σαμ Άλτμαν από το OpenAI ακολούθησε ευρείες διαφωνίες μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου και του διοικητικού συμβουλίου του, ιδίως ο Ιλία Σουτσκέβερ, συνιδρυτής του OpenAI

και επικεφαλής επιστήμονας της εταιρείας.

Οι συζητήσεις περιλάμβαναν διαφορές απόψεων σχετικά με την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης, την ταχύτητα ανάπτυξης της τεχνολογίας και το εμπορευματικό σκέλος, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η εταιρεία είπε ότι διεξήγαγε «μια διαδικασία επανεξέτασης» και «κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν σταθερά ειλικρινής στις επικοινωνίες του με το διοικητικό συμβούλιο, εμποδίζοντας την ικανότητά του να ασκεί τις ευθύνες του».

«Το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στην ικανότητά του να συνεχίσει να ηγείται του OpenAI», ανέφερε η δήλωση.

Η OpenAI λέει ότι το διοικητικό συμβούλιο είναι το «συνολικό όργανο για όλες τις δραστηριότητες OpenAI».

Το διοικητικό συμβούλιο είπε επίσης ότι ο Γκρεγκ Μπρόκμαν, πρόεδρος του OpenAI, «θα παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και θα παραμείνει στον ρόλο του στην εταιρεία, θα λογοδοτεί στον Διευθύνοντα Σύμβουλο».

Ο Σαμ Άλτμαν είπε ότι του άρεσε να εργάζεται στην εταιρεία και ότι θα μιλήσει περισσότερο για το «τι θα ακολουθήσει αργότερα».

Keywords
Αναζητήσεις
open-ai-apolythike-o-ceo-sam-altman---kontra-me-to-ds-gia-tin-asfaleia-tis-technitis-noimosynis.htm
Τυχαία Θέματα