Opinion Poll: Πρώτη με απώλειες η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ - H ακρίβεια το νο1 πρόβλημα

Ποσοστό 53,4% τάσσεται θετικά και μάλλον θετικά στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, ωστόσο ένα ισχυρό ποσοστό 39,7%, μια ανάσα από το 40% έχει αμφιβολίες και απαντά αρνητικά και μάλλον αρνητικά.

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να έχουν διαρροές ενόψει ευρωεκλογών - ενώ κόμματα όπως η Ελληνική Λύση

και η Νέα Αριστερά δείχνουν να ευνοούνται από την παραδοσιακά «χαλαρή» ψήφο στην ευρωκάλπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελληνική Λύση ξεπερνά για πρώτη φορά το ΚΚΕ για την τέταρτη θέση, αλλά μόνον για τις ευρωεκλογές, καθώς στο ενδεχόμενο εθνικών εκλογών το κόμμα του Περισσού εμφανίζεται καθαρά τρίτο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action24.

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη αλλά με απώλειες, παγιώνεται στη δεύτερη θέση του ΠΑΣΟΚ και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ,

Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας διαμορφώνεται στο 36,2% για εθνικές εκλογές, σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου (μειωμένο κατά 2,4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τη μέτρηση του Δεκεμβρίου) και στο 34,3% για ευρωεκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 12% (με μείωση 1,4 μονάδες) και 12,5%, αντίστοιχα, το ΠΑΣΟΚ στο 15% (χαμηλότερα μισή μονάδα από τη μέτρηση του Δεκεμβρίου) και 14,6%.

Το ΚΚΕ είναι στο 9,5% (με άνοδο 0,3 μονάδες) και 9,4%, η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει 8,7% και 9,5%, η Νίκη 3,8% για εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές, οι Σπαρτιάτες 2,5% και 2,7%, αντίστοιχα, η Πλεύση Ελευθερίας 3,6% και 3,7%, η Νέα Αριστερά 2,7% και 3,3%.

Στην πρόθεση ψήφου το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας διαμορφώνεται στο 31,6% για εθνικές εκλογές, σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων και στο 27,1% για ευρωεκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 10,5% και 9,9%, αντίστοιχα, το ΠΑΣΟΚ στο 13,1% και 11,5%.

Το ΚΚΕ είναι στο 8,2% και 7,4%, η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει 7,6% και 7,5%, η Νίκη 3,8% 3,3% για εθνικές εκλογές και 3% για ευρωεκλογές, οι Σπαρτιάτες 2,1% και 2,2%, αντίστοιχα, η Πλεύση Ελευθερίας 3,1% και 2,9%, η Νέα Αριστερά 2,4% και 2,6%.

Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν συμπεριλαμβάνεται στα προβλήματα που θεωρούνται σημαντικά από την κοινωνία - με τα τρία πρώτα να παραμένουν η ακρίβεια, η οικονομία και η εγκληματικότητα, ακολουθούμενα από την κατάσταση στη δημόσια Υγεία, την Παιδεία και την ανεργία.

Η ακρίβεια, παραμένει το Νο1 πρόβλημα για τους Έλληνες πολίτες (59,6%), ενώ συναφές είναι και το δεύτερο, το θέμα της οικονομίας (31,3%). Στην τρίτη θέση πλέον είναι τα θέματα της εγκληματικότητας και τα φαινόμενα βίας με ποσοστό 22,9% όταν στην προηγούμενη μέτρηση του Δεκεμβρίου ήταν 22,4% και του Νοεμβρίου το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 10,6%, καταγράφοντας σημαντική άνοδο.

Προβληματισμός καταγράφεται στο ερώτημα σχετικά με το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που έχει οδηγήσει σε κύμα καταλήψεων σε πανεπιστημιακές σχολές.

Ποσοστό 53,4% τάσσεται θετικά και μάλλον θετικά, ωστόσο ένα ισχυρό ποσοστό 39,7%, μια ανάσα από το 40% έχει αμφιβολίες και απαντά αρνητικά και μάλλον αρνητικά.

Keywords
Αναζητήσεις
opinion-poll-proti-me-apoleies-i-nd-deftero-to-pasok---h-akriveia-to-no1-provlima.htm
Τυχαία Θέματα