Revoil: Επενδύσεις στις ΑΠΕ - Στόχος η λειτουργία 200 MW έργων μέσα στην επόμενη πενταετία

Η συνολική επένδυση θα φτάσει τα 130 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 32 εκατ. ευρώ θα είναι από ίδια κεφάλαια.

Η Εταιρία REVOIL Α.Ε.Ε.Π. πραγματοποίησε παρουσίαση στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα “ΕΡΜΗΣ” του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας κος Γεώργιος Ρούσσος, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

και Γενικός Διευθυντής Α.Π.Ε. κος Ιωάννης Ρούσσος, ο Οικονομικός Διευθυντής κος Πέτρος Ρούμπης, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Α.Π.Ε. κος Ευάγγελος Κώστας και ο Υπεύθυνος Τμήματος Μετόχων, Εταιρικών Ανακοινώσεων και Επενδυτικών Σχέσεων της Εταιρίας κος Ιάκωβος Χαϊδεμένος.

Στο πλαίσιο της Παρουσίασης έγινε αναφορά στις εμπορικές επιδόσεις της Εταιρίας, στην εξέλιξη των βασικών οικονομικών μεγεθών του εννεαμήνου 2023 ενώ δόθηκε μεγάλη έμφαση στο επενδυτικό πλάνο της Εταιρίας στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας την επόμενη πενταετία.

Η ετιαρία προωθεί, ειδικότερα, την περαιτέρω επέκτασή της στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η επέκταση στις ΑΠΕ είναι μία φυσική εξέλιξη για την εισηγμένη, αφού όπως ανέφερε η διοίκηση, ακολουθεί τις ανάγκες που επιτάσσει η αγορά. Ταυτόχρονα, η στροφή αυτή σχετίζεται με το γεγονός πως έχει μειωθεί το κόστος επένδυσης για τα έργα ΑΠΕ, ιδίως όσον αφορά τα φωτοβολταϊκά. Απώτερος σκοπός της εταιρείας είναι η λειτουργία 200 MW έργων ΑΠΕ μέσα στην επόμενη πενταετία. Η συνολική επένδυση θα φτάσει τα 130 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 32 εκατ. ευρώ θα είναι από ίδια κεφάλαια.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Ρούσσος, διευθύνων σύμβουλος της Revoil έχουν δαπανηθεί ήδη 8 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του πράσινου μετασχηματισμού της εταιρείας.

Γενικότερα οι βασικοί στόχοι και στρατηγική της διοίκησης της Revoil για τα επόμενα χρόνια είναι:

-Ενδυνάμωση της θέσης της στον κλάδο των πετρελαιοειδών με επιλεκτική εξάπλωση του δικτύου των πρατηρίων και ποιοτική αναβάθμιση

-Αύξηση της κερδοφορίας μέσω της περαιτέρω ανάπτυξης των εμπλουτισμένων καυσίμων της Revolution) (αμόλυβδη και πετρέλαιο κίνησης) στο δίκτυο πρατηρίων Revoil.

-Συνεχής ανάπτυξη των ναυτιλιακών και βιομηχανικών πωλήσεων καθώς και των λιπαντικών.

-Περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος επαγγελματικών καρτών καυσίμων με τη συμμετοχή νέων εταιρειών -πελατών και συνεργαζόμενων πρατηρίων.

-Ενίσχυση του προγράμματος πιστότητας «Revoil WinClub» με τη συμμετοχή νέων καταναλωτών

-Βελτίωση της αξιολόγησης της εταιρείας με βάση του δείκτες ESG. Η εταιρεία συμμετέχει στο δείκτη ATHEX ESG του ΧΑ και δημοσιοποιεί εκθέσεις απολογισμού από τη χρήση του 2021

-Έργα ΑΠΕ 200 MW σε λειτουργία την επόμενη 5ετία.

Επισυνάπτεται η σχετική παρουσίαση
Keywords
Τυχαία Θέματα