Shopflix: Ο πρώτος τζίρος και η ενίσχυση με 4,5 εκατ. ευρώ

Τα αποτελέσματα της πρώτης ενεργούς χρήσης, η ΑΜΚ, το πλάνο για επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ και τα σημερινά μεγάθη.  

Ιδιαίτερo ενδιαφέρον παρουσιάζει η οικονομική έκθεση για το 2022 της Wellcom, της εταιρείας που «τρέχει» το marketplace Shopflix, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη. Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που ανέβηκαν αυτές τις ημέρες στο ΓΕΜΗ, η εταιρεία, με επικεφαλής τον Χρήστο Καλογεράκη, κατά τη δεύτερη εταιρική χρήση, η οποία, όμως, ήταν στην

ουσία η πρώτη κατά την οποία ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα, κατέγραψε κύκλο εργασιών ύψους 1,7 εκατ. ευρώ από πωλήσεις αγαθών αλλά και από παροχή υπηρεσιών. Το αποτέλεσμα της χρήσης προ φόρων συνέχισε να είναι ζημιογόνο, με τη ζημιά να ανέρχεται στο ποσό των 4,8 εκατ. ευρω. Στην οικονομική, όμως, έκθεση σημειώνεται πως η εταιρεία «συνεχίζει να υλοποιεί το επενδυτικό της πλάνο με συνέπεια και προσβλέπει στην αύξηση του Κύκλου Εργασιών της και στην κερδοφορία στις επόμενες εταιρικές χρήσεις».

Η κεφαλαιακή ενίσχυση των 4,5 εκατ. ευρώ

Στις οικονομικές καταστάσεις σημειώνεται ακόμη πως στις 31/12/2022 οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας υπερέβαιναν το σύνολο των κυκλοφορούντων στοιχείων του ενεργητικού κατά 1,4 εκατ. ευρω (1.428.858,17) με αποτέλεσμα το κεφάλαιο κίνησης της εταιρείας να έχει καταστεί αρνητικό. «H Διοίκηση έχοντας επίγνωση του ανωτέρω ζητήματος προχώρησε στην λήψη στρατηγικών αποφάσεων προκειμένου να αναπτύξει της εργασίες και τον όγκο των πωλήσεων της όπως και την ρευστότητα της. Ήδη κατά την κυλιόμενη χρήση πραγματοποιήθηκαν από τη μοναδική μέτοχο της εταιρείας καταθέσεις συνολικού ποσού € 3.559.500,00, ενώ κατά τη μεταγενέστερη περίοδο έως και την ημερομηνία έγκρισης των συνημμένων οικονομικών καταστάσεων ολοκληρώθηκε και πιστοποιήθηκε η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά το ποσό αυτό» σημειώνεται στην οικονομική έκθεση του 2022 ενώ υπογραμμίζεται πως «η εταιρεία συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία με αποτέλεσμα κατά τη χρήση του 2023 έχει αυξηθεί σημαντικά το έργο της και να προσβλέπει σε σημαντική αύξηση του Κύκλου Εργασιών της». Επιπρόσθετα αναφέρεται πως «η Διοίκηση εκτιμά ότι το κεφάλαιο κίνησης θα καταστεί θετικό στις επόμενες δύο εταιρικές χρήσεις» καθώς και ότι στις 6 Μαρτίου 2023 πιστοποιήθηκε η ολική καταβολή της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 4.559.500,00 ευρώ και πλέον το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ (5.059.500,00 ευρώ )

Οι επενδύσεις των 10 εκατ. και ο στόχος της κορυφής

Tον Mάρτιο του 2023 το Shopflix, γιορτάζοντας 1 χρόνο δραστηριοποίησης, ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ θέτοντας παράλληλα ως στόχο να κατακτήσει την πρώτη θέση στο e-commerce σε 3 χρόνια από τότε ή με άλλα λόγια το 2026. «Το επενδυτικό πρόγραμμα αυτό είναι από τα υψηλότερα στο ελληνικό e-commerce και εστιάζεται στο σύνολο της λειτουργίας του marketplace, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπινου δυναμικού, της ανάπτυξης καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων, αλλά και των υπηρεσιών logistics με έμφαση στο last mile» ανέφερε τότε η σχετική ανακοίνωση.

Τα σημερινά μεγέθη

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε πριν λίγο καιρό στην δημοσιότητα το Shopflix, σήμερα, 2 χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της έχει περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια άμεσα διαθέσιμα προϊόντα από 1.500 ελληνικές επιχειρήσεις. Με βάση τα όσα αναγράφονται στην ιστοσελίδα, υπολογίζοντας τους μέσους μηνιαίους ενεργούς χρήστες που έχουν αλληλεπιδράσει με το SHOPFLIX κατά το τελευταίο εξάμηνο, ανέρχονται σε 1.618.303.

Έχει παρουσιάσει τη νέα του εφαρμογή, για ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα και ευκολία στην πλοήγηση ενώ προσφέρει πάνω από 680 σημεία παράδοσης σε κάθε γωνιά της χώρας. Παράλληλα, με το πρόγραμμα ECOFLIX, η εταιρεία εισήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πρόγραμμα αντιστάθμισης των εκπομπών άνθρακα για κάθε προϊόν ενώ έχει μπει και στον τομέα των υπηρεσιών με την online έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων και την υπηρεσία SHOPFLIX Tickets. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του απαρτίζεται σήμερα από περισσότερους 150 εργαζόμενους.

Keywords
Αναζητήσεις
shopflix-o-protos-tziros-kai-i-enischysi-me-45-ekat-evro.htm
Τυχαία Θέματα