Super Bowl 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης με 123,4 εκατ. θεατές να παρακολουθούν τον αγώνα

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία, ο παράγοντας Taylor Swift και οι διαφημίσεις που ξεχώρισαν

123,4 εκατ. τηλεθεατές υπολογίζεται πως παρακολούθησαν τον τελικό του NFL, το περίφημο Super Bowl την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό τηλεθεατών που έχει καταγραφεί στην ιστορία της τηλεθέασης, ξεπερνώντας το

περσινό αντίστοιχο αγώνα, τον οποίο είχαν παρακολουθήσει 115,1 εκατ. τηλεθεατές. Καθώς δε αναπόσπαστο κομμάτι του Super Bowl είναι και το Half Time Show (φέτος με τον Usher) όσο και τα διαφημιστικά spots που προβάλλονται κατά την διάρκεια του αγώνα, τα στοιχεία της Nielsen κάνουν λόγο για 202,4 εκατ. ανθρώπους, που παρακολούθησαν κάποια στιγμή του συνολικού προγράμματος.

Ο παράγοντας Taylor Swift

Kάποιοι αποδίδουν την αύξηση 7% που καταγράφηκε στην τηλεθέαση, στην pop mega σταρ Taylor Swift και στο ειδύλλιο της με τον παίχτη των Kansas City Chiefs Τravis Kelce, που έχει φέρει ένα εντελώς διαφορετικό -ως προς τα δημογραφικά στοιχεία- κοινό στο NFL. H παρουσία της στον αγώνα (και στα μεθεόρτια αφού ο αγαπημένος κατέκτησε το πρωτάθλημα) φυσικά καταγράφηκε από τις κάμερες και αποτέλεσε λόγο για πολλούς και πολλές fan της να παρακολουθήσουν το Super Bowl.

Οι διαφημίσεις που ξεχώρισαν

Θα πρέπει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Νumerator, το 45% των Αμερικανών στην ερώτηση «ποιες θεωρείτε τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους διαφήμισης» απαντά συγκεκριμένα τις διαφημίσεις που προβάλλονται στην διάρκεια του Super Bowl. Όσον αφορά τα φετινά spot, που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, τα αγαπημένα των τηλεθεατών φαίνεται πως ήταν εκείνα της Dunkin’ με την Jennifer Lopez και τον Ben Affleck (29% των απαντήσεων), της Budweiser με τα άλογα Clydesdales (22%), των M&Ms με τον Dan Marino και την Scarlett Johannsson (15%), της BMW με τον Christopher Walken και τον Usher (13%) και της State Farm με τον Arnold Schwarzenegger (13%).

Από την άλλη, όταν ερωτήθηκαν ποια spot δεν τους άρεσαν και τόσο, οι συμμετέχοντες στην ίδια έρευνα απαντήσαν εκείνα του Apartments.com (15% των συμμετεχοντων), της Bud Light με τον Peyton Manning και τον Post Malone (11%), του Booking.com με την Tina Fey (11%), του Temu (9%), και της Bodyarmor (9%).

Θα πρέπει να σημειωθεί πως περίπου 1 στους 4 (23%) δήλωσε πως του άρεσαν όλα τα spots.

Όσον αφορά τα στοιχεία, που κάνουν μια διαφήμιση που προβάλλεται στο Super Bowl αξιομνημόνευτη, το 64% των τηλεθεατών απάντησε το χιούμορ, για να ακολουθήσουν οι εμφανίσεις από celebrities (33%), οι νοσταλγικές αναφορές (33%), οι συναισθηματικές συνδέσεις (24%), το call for action (14%) και οι προωθήσεις προιόντων (12%).

Βack to back πρωταθλητές οι Kansas City Chiefs

Για την ιστορία, στο τελικό του Las Vegas, oι Kansas City Chiefs, του έλληνα Γιώργου Καρλαύτη, κατέκτησαν το Super Bowl, για να γίνουν η πρώτη ομάδα που το κερδίζει για δεύτερη διαδοχική χρονιά, έπειτα από 19 έτη. Eπικράτησαν στην παράταση των San Francisco 49ers (25-22) και έδειξαν ότι δημιουργούν μια νέα δυναστεία στο NFL. Αυτή είναι η τρίτη φορά που κατακτούν το Super Bowl τις τελευταίες πέντε σεζόν. MVP αναδείχθηκε όπως και τις προηγούμενες δυο φορές, που βρέθηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, ο quarterback της ομάδας, Patrick Mahomes, o οποίος έχει κατορθώσει να έχει τρια "δαχτυλίδια" πριν καν γίνει 30 χρονών.

Keywords
Αναζητήσεις
super-bowl-2024-rekor-tiletheasis-me-1234-ekat-theates-na-parakolouthoun-ton-agona.htm
Τυχαία Θέματα