TUI: Ενισχύει το αποτύπωμά της στην Ελλάδα και "βλέπει" αύξηση 10% για το 2024

Η ζήτηση για την Ελλάδα το α’ τρίμηνο του 2024 καταγράφει άνοδο της τάξης του 30% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Υψηλές επιδόσεις για τον ελληνικό τουρισμό και αύξηση αναμένει για φέτος η TUI που εκτιμά ότι θα μεταφέρει στη χώρα μας 10% περισσότερους επισκέπτες σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ταξιδιωτικού οργανισμού, Σεμπάστιαν Έμπελ, ο οποίος συμμετείχε σε εκδήλωση για την παρουσίαση

της πρωτοβουλίας «The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination», η ζήτηση για την Ελλάδα το α’ τρίμηνο του 2024 καταγράφει άνοδο της τάξης του 30% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με τις εκτιμήσεις να προβλέπουν αύξηση των κρατήσεων κατά 10% για το σύνολο της σεζόν.

Η Ελλάδα είναι ένας προορισμός που επιβεβαίωσε την δυναμική του ήδη από την περίοδο της πανδημίας καθώς ήταν η μόνη μαζί με τα Κανάρια νησιά που ανέκαμψαν ταχύτερα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Εμπέλ. Η ανοδική αυτή πορεία έρχεται μάλιστα τη στιγμή που άλλοι προορισμοί όπως η Τουρκία, η Κύπρος και η Αίγυπτος δείχνουν αποδυναμωμένοι, αν και σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι άμεσα ανταγωνιστικοί με την χώρα μας, χάρη στα ποιοτικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια αναβαθμίζοντας το τουριστικό της προϊόν.

«Η χώρα έχει αλλάξει προς το καλύτερο» ανέφερε, πλέον όμως θα πρέπει να εστιάσει σε μια ολιστική προσέγγιση του τουρισμού ώστε να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που μπορεί να προκαλεί και να ενισχύεται το βιώσιμο πρόσημο του, κάτι που λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν και οι σημερινοί ταξιδιώτες. «Αυτή την ολιστική προσέγγιση προσφέρει και η πρωτοβουλία "The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination", στόχος της οποίας είναι να βρει την χρυσή τομή μεταξύ τουριστικής ανάπτυξης και τοπικής κοινωνίας».

Το «The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination» είναι μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον Όμιλο TUI το ίδρυμα TUI Care Foundation σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου τους εταίρους και την τοπική κοινωνία, η οποία επιδιώκει να συνδημιουργήσει λύσεις από κοινού με στόχο να μετασχηματίσουν τη Ρόδο στον 1º ολιστικά Βιώσιμο Τουριστικό Προορισμό παγκοσμίως.

Παρούσα στη σχετική εκδήλωση ήταν και η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία επεσήμανε ότι πρόκειται «για μια πρωτοβουλία που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια μετάβασης των ελληνικών τουριστικών προορισμών προς την βιωσιμότητα και την αειφορία. Η κλιματική αλλαγή που βρίσκεται σε εξέλιξη, κάνει πιο επιτακτικό το αίτημα για «πράσινες» πρακτικές κατά τη σύνθεση των τουριστικών προϊόντων και εμπειριών, ενώ παράλληλα συνιστά και μία θεμελιώδη μετατόπιση στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών που αναπτύσσουν μία διαρκώς εντεινόμενη ευαισθητοποίηση για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των ταξιδιωτικών τους επιλογών».

«Πρόκειται για μια ολιστική προσέγγιση, για ένα σχέδιο που δείχνει ωριμότητα και σοβαρότητα και καταδικάζει μια περίοδο που έλεγε κανείς ότι είμαστε παρατηρητές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφεριάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο εστιάζει όχι μόνο στο περιβάλλον, αλλά και στην οικονομία και στον άνθρωπο.

Όπως αναφέρθηκε το πρόγραμμα τρέχει ήδη εδώ και ένα χρόνο κι έχει πενταετή διάρκεια. Είναι δε ολιστικό γιατί πλαισιώνεται τόσο από το δημόσιο, όσο κι από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ συμμετέχουν ενεργά σε αυτό πάνω από 100 φορείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα