Thanos Hotels and Resorts: O κυπριακός όμιλος που θέλει να αλλάξει την ελληνική ultra-luxury αγορά

To πλάνο για 10 ξενοδοχεία στην χώρα μας στην επόμενη τριετία με αφετηρία την Μύκονο, το όραμα για το ελληνικό Anassa, οι υπηρεσίες hotel management και οι επενδύσεις στην Κύπρο.

Mετά από 50 χρόνια δυναμική ανάπτυξης και έχοντας κατακτήσει ηγετική θέση στην τουριστική βιομηχανία της Κύπρου, ο όμιλος Thanos Hotels

and Resorts, πραγματοποιεί δυναμική είσοδο στην ελληνική αγορά της πολυτελούς φιλοξενίας παρουσιάζοντας ένα επενδυτικό πλάνο με ορίζοντα 3ετίας με στόχο να ανοίξει 10 νέα ξενοδοχεία στην χώρα μας.

Στόχος τα 10 Amyth μέχρι το 2026

Αφετηρία της εισόδου του Ομίλου στην Ελλάδα αποτελεί η Μύκονος, την οποία επέλεξε το 2023 για να παρουσιάσει ένα νέο ξενοδοχειακό concept, τα Amyth Hotels. Tο πρώτο ξενοδοχείο λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2023 στον Άγιο Στέφανο, ενώ τον Μάιο του 2024 θα ανοίξει ένα νέο Amyth στο δημοφιλές Super Paradise σε ένα πλήρως ανακαινισμένο συγκρότημα που απαρτίζεται από 50 δωμάτια, σουίτες και βίλες. Μάλιστα το ξενοδοχείο αυτό (το παλιό LIO), το οποίο έχει μισθωθεί από τον Όμιλο, διαθέτει μέχρι και δωμάτια 70 τετραγωνικών μέτρων, που δεν συναντώνται συχνά σε ξενοδοχειακές μονάδες. Παράλληλα η διοίκηση βρίσκεται σε εντατικές συζητήσεις με asset owners προκειμένου να διευρύνει το δίκτυο των Amyth Hotels και σε άλλες ελληνικές τοποθεσίες, στοχεύοντας να προσθέσει έναν συνδυασμό γνωστών, ανερχομένων αλλά και καινούργιων προορισμών. Όπως ανέφερε χθές σε συνάντηση με δημοσιογράφους, ο CEO του ομίλου και Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.) Θάνος Μιχαηλίδης η Αθήνα, η Βόρεια Ελλάδα αλλά και τα νησιά του Αιγαίου αποτελούν περιοχές που εξετάζονται για τυχόν ευκαιρίες. Ο ίδιος τόνισε πως η Ελλάδα ήταν «πάντα στην καρδιά» των ανθρώπων του Ομίλου και ανέφερε πως μέχρι στιγμής έχουν επενδυθεί 17 εκατ. ευρώ από την Thanos Hotels and Resorts στο νησί της Μυκόνου. Ακόμη 5 εκατ. ευρώ αναμένεται να επενδυθούν για την επέκταση του ξενοδοχείου στον Άγιο Στέφανο, στο οποίο πρόκειται να προστεθούν 22 ακόμη δωμάτια το 2026, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 39. Ο κ. Μιχαηλίδης παρουσιάστηκε επιφυλακτικός για το ύψος του συνολικού επενδυτικού πλάνου, που θα υλοποιήσει στην χώρα ο Όμιλος καθώς ακόμη δεν μπορεί να γνωρίζει πόσα ξενοδοχεία θα δημιουργηθούν από την αρχή και πόσα θα μισθωθούν για να μετατραπούν σε Amyth.

Το Amyth Super Paradise

O στόχος για το ελληνικό «Anassa»

Μεγάλη επιθυμία του κυπριακού ομίλου είναι να φέρει στην Ελλάδα τη «ναυαρχίδα» του, το Anassa, κίνηση η οποία θα θέσει νέα standards για τον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας στην ελληνική αγορά. Το ξενοδοχείο 5* plus αστέρων Anassa λειτουργεί στην πόλη Χρυσοχούς στην Πάφο από το 1998 και αποτέλεσε την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση τότε στην Κύπρο. Με το ξενοδοχείο αυτό ο Όμιλος λάνσαρε πρώτος την κατηγορία ultra luxury στην Κύπρο το 1998 ενώ μέχρι και σήμερα συνεχίζει να κατέχει τη θέση του κορυφαίου resort στο νησί. Όπως σημειώθηκε από τον κ. Μιχαηλίδη, το Αnassa στην Ελλάδα θα προκύψει σε βάθος τουλάχιστον πενταετίας.

Το Anassa Pafos στην Κύπρο

Η Thanos Hotel Management

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η στρατηγική εισόδου της Thanos στην ελληνική αγορά είναι πολυεπίπεδη και περιλαμβάνει επίσης την δραστηριοποίηση σε επίπεδο B2B με Hotel Management και Consulting. Αναλυτικότερα, ο όμιλος θα φέρει στην Ελλάδα ακόμη ένα business unit του, το Thanos Hotel Management, που απευθύνεται τόσο σε asset owners που επιθυμούν να διαθέσουν το ακίνητό τους για να αξιοποιηθεί ως ξενοδοχείο, όσο και σε επαγγελματίες της φιλοξενίας που διαθέτουν ήδη ξενοδοχείο και επιθυμούν να αναθέσουν το management αυτού προκειμένου να εκσυγχρονιστεί σε όλα τα επίπεδα και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά του. Κεφαλαιοποιώντας την μεγάλη του εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, με πιο πρόσφατο έργο το εμβληματικό ξενοδοχείο Berengaria στην Κύπρο, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία το 2026, ο όμιλος βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αναζήτησης και συζητήσεων με ιδιοκτήτες αντίστοιχων ακινήτων και στην Ελλάδα. Στόχος του είναι να ενδυναμώσει το τοπίο της φιλοξενίας στην Ελλάδα και σε ό,τι αφορά διαχείριση και ανάπτυξη, συνάπτοντας αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του.

Οι επενδύσεις στην Κύπρο

Φυσικά ο Όμιλος συνεχίζει να επενδύει και στην Κύπρο και το φθινόπωρο αναμένεται να παρουσιάσει ένα ξενοδοχείο Amyth και στην Λευκωσία, εντός των Μεσαιωνικών Βενετικών Τειχών. Θα διαθέτει 10 πολυτελή δωμάτια και σουίτες και θα βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα μακριά από την «πράσινη γραμμή». Επίσης υπό μελέτη βρίσκεται μια επένδυση ύψους 70 εκατ. ευρώ στην Πάφο. Πρόκειται για ένα project μικτής χρήσης πίσω από το Antasia Beach Club του Ομίλου, που περιλαμβάνει 2 πύργους 13 και 14 ορόφων, με 172 δωμάτια, 37 διαμερίσματα, πισίνες, εστιατόρια, bars, γυμναστήριο, Spa, Συνεδριακό Κέντρο και Αίθουσες Εκδηλώσεων.

Ποιος είναι ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts

Ο Όμιλος Thanos Hotels and Resorts ξεκίνησε τη διαδρομή του στον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας στην Κύπρο πριν από 50 χρόνια, ως μία αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση. Ιδρύθηκε από τον Αλέκο Μιχαηλίδη, που ξεκίνησε σαν δάσκαλος αλλά τον κέρδισε το επιχειρείν και αφού σπούδασε οικονομικά σε Αγγλία και ΗΠΑ, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον χώρο των ξενοδοχειακών μονάδων. Σήμερα ο όμιλος παραμένει αποκλειστικά κυπριακών συμφερόντων και διοικείται από τη δεύτερη γενιά της οικογένειας Μιχαηλίδη, η οποία ανέλαβε τα ηνία το 2008 από τον ιδρυτή της. Διαθέτει χαρτοφυλάκιο 8 ξενοδοχειακών μονάδων 5*plus αστέρων: 6 στην Κύπρο (Anassa, Αntasia, Annabelle, Αlmyra, Berengaria, Amyth of Nicosia), και 2 στην Ελλάδα, στη Μύκονο (Amyth of Mykonos Agios Stefanos και Super Paradise). Η δυναμική των κλινών του Thanos Hotels and Resorts ξεπερνά τις 900 κλίνες (συμπεριλαμβανομένων δωματίων, σουιτών, βιλών και κατοικιών) σε Κύπρο και Ελλάδα.

61 εκατ. ευρώ τζίρος- 9 εκατ. από το luxury retail

Απασχολεί περίπου 1000 εργαζόμενους από 47 διαφορετικές χώρες ενώ το ετήσιο staff turnover είναι μικρότερο από 8%. O συνολικός τζίρος φτάνει τα 61 εκατ. ευρώ, το περιθώριο EBITDA ανέρχεται σε 23% και τα υπό διαχείριση κεφάλαια διαμορφώνονται σε 300 εκατομμύρια ευρώ. Ο κλάδος των ξενοδοχείων έχει τζίρο 48 εκατ. ευρώ, 24% περιθώριο EBITDA και απασχολεί 850 εργαζομένους ενώ 4 εκατομμύρια ευρώ κύκλο εργασιών έχει η δραστηριότητα του hotel management. Σημαντική είναι η συνεισφορά και της Kult, του retail βραχίονα του Ομίλου, που περιλαμβάνει 6 μπουτίκ, που αρχικά βρίσκονταν μόνο στις μονάδες του Group προσφέρουν προϊόντα ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ από περισσότερα από 80 luxury brands και ανερχόμενους Έλληνες και Κύπριους σχεδιαστές. Τα έσοδα από αυτή την δραστηριότητα ανέρχονται σε 9 εκατ. ευρω. Όπως πάντως διευκρίνισε ο κ. Mιχαηλίδης, δεν υπάρχουν πλάνα παρουσίασης τέτοιων καταστημάτων αυτή την στιγμή στην Ελλάδα.

Keywords
Αναζητήσεις
thanos-hotels-and-resorts-o-kypriakos-omilos-pou-thelei-na-allaxei-tin-elliniki-ultra-luxury-agora.htm
Τυχαία Θέματα