Trade Estates: Στόχος η δημιουργία χαρτοφυλακίου άνω των 700 εκατ. ευρώ εως το 2027

Επίκειται placement εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγορά και το οποίο θα αφορά ποσοστό 14%.

Mε το έργο ανάπτυξης του Εμπορικού Πάρκου στην Πάτρα άρχισε η σταδιακή αξιοποίηση, από την Trade Estates των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF), η οποία θα οδηγήσει σταδιακά στη μείωση του μέσου σταθμικού επιτοκίου. Εντός του επόμενου διαστήματος, αντίστοιχη χρήση πόρων του RRF θα αξιοποιηθεί και για το έργο ανάπτυξης του Εμπορικού Πάρκου Ηρακλείου Κρήτης,

καθώς έχει ληφθεί η σχετική έγκριση ένταξης της χρηματοδότησης της ανάπτυξης από το RRF.

Αυτό τονίστηκε, μεταξύ άλλων, στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εταιρείας στην ένωση Θεσμικών Επενδυτών από τους κ.κ. Β. Φουρλή, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Δ. Παπούλη, Διευθύνοντα Σύμβουλος της Εταιρείας και Α. Σκύρλα, Chief Financial Officer.

H Τrade Estates σχεδιάζει επενδυτικό πλάνο ύψους 300 εκατ. ευρώ με μεσοπρόθεσμο στόχο τη δημιουργία χαρτοφυλακίου μικτής αξίας άνω των 700 εκατ.ευρώ.

Όπως ανέφερε στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 2023 στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών η διοίκηση του Ομίλου, το 2027 θα διαθέτει συνολικά 18 εμπορικά ακίνητα, χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Τα έργα που τελούν υπό ανάπτυξη σε Πάτρα και Ηράκλειο θα προσφέρουν επιπλέον ώθηση στα μεγέθη μας, ενώ σύμφωνα με το επενδυτικό μας πλάνο, θα διαθέτουμε ισχυρό χαρτοφυλάκιο ακινήτων ύψους άνω των 700 εκατ. ευρώ έως το 2027, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Δ. Παππούλη.

Ειδικότερα, εντός του 2024 η εταιρεία θα ολοκληρώσει το εμπορικό κέντρο στην Πάτρα ενώ προχωρά και η στην κατασκευή του αντίστοιχου εμπορικού πάρκου στο Ηράκλειο Κρήτης. Επίσης, προχωρά σε επενδύσεις αναδιαμόρφωσης του εμπορικού πάρκου που διαθέτει στα Ιωάννινα μετά την εξαγορά επιπλέον χώρων.

Στον χώρο των logistics η Trade Estates υλοποιεί νέο κέντρο 56.000 τ.μ. στην Ελευσίνα με μισθωτή την Κωτσόβολος και ορίζοντα ολοκλήρωσης το τρίτο τρίμηνο του 2025. Επίσης προωθεί έργα βελτίωσης υφιστάμενου logistics center της Trade Logistics.

Για την υλοποίηση των έργων η Trade Estates διαθέτει εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις της τάξης των 145 εκατ.ευρώ μέσω δύο ομολογιακών δανείων.

«H Trade Estates ΑΕΕΑΠ βρίσκεται σε συνεχή πορεία ανάπτυξης. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα του 2023, μια χρονιά που αποτελεί ορόσημο για την πορεία της εταιρείας λόγω της εισόδου της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Προχωρήσαμε σε επενδύσεις που ενίσχυσαν το χαρτοφυλάκιο των εμπορικών ακινήτων μας, με σημαντικότερη την εξαγορά του Smart Park, ενώ προχωρούμε σε μία σημαντική ενίσχυση των Logistics Centers με την επένδυση στο Διεθνές Κέντρο Διανομής της Inter IKEAστον Ασπρόπυργο. Νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση από την αποδοχή που έχουν λάβει τα Εμπορικά μας Πάρκα, καθώς μας εμπιστεύτηκαν περισσότεροι από 20 εκ. επισκέπτες ενώ αντίστοιχη είναι και η εμπιστοσύνη των μισθωτών μας με τους οποίους έχουμε μακροχρόνια συνεργασία. Οι ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις στα έσοδα και στη διαχείριση του λειτουργικού κόστους της Εταιρείας, μας βοήθησαν να επιτύχουμε για τους μετόχους μας ισχυρές μερισματικές αποδόσεις, παρά την σημαντική αύξηση επιτοκίων και φορολογικών συντελεστών», ανέφερε ο Δημήτρης Παπούλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Trade Estates .

Τέλος ο πρόεδρος της Trade Estates Β. Φουρλής επανέλαβε την πρόθεση μείωσης μετοχικής συμμετοχής των μετόχων της Φουρλής στην Trade Estates σε ποσοστό κάτω του 50%, σημειώνοντας πως μέσα στο 2024 επίκειται placement εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγορά και το οποίο θα αφορά ποσοστό 14%.

Keywords
Αναζητήσεις
trade-estates-stochos-i-dimiourgia-chartofylakiou-ano-ton-700-ekat-evro-eos-to-2027.htm
Τυχαία Θέματα