Vodafone-Microsoft: Συμφωνία ύψους 1,5 δις δολαρίων σε βάθος δεκαετίας

Η Vodafone θα επενδύσει το ποσό των 1,5 δις δολαρίων για generative AI, ψηφιακές, επιχειρηματικές και cloud υπηρεσίες.

H Vodafone και η Microsoft ήρθαν σε συμφωνία με ένα τεράστιο συμβόλαιο αξίας 1,5 δις δολαρίων για

τα επόμενα 10 χρόνια.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, η Vodafone θα επενδύσει το παραπάνω ποσό για generative AI, ψηφιακές, επιχειρηματικές και cloud υπηρεσίες προκειμένου να ενισχύσει την εξυπηρέτησή της σε πάνω από 300 εκατομμύρια επιχειρήσεις και καταναλωτές στις ευρωπαϊκές και αφρικανικές αγορές της.

Η Vodafone θα επενδύσει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια σε τεχνητή νοημοσύνη με πελατειοκεντρική προσέγγιση που αναπτύσσεται με τις τεχνολογίες Azure OpenAI και Copilot της Microsoft, και θα αντικαταστήσει τα φυσικά κέντρα δεδομένων με φθηνότερες και κλιμακούμενες υπηρεσίες cloud Azure.

Η Microsoft με τη σειρά της θα γίνει επενδυτής μετοχών στη διαχειριζόμενη πλατφόρμα IoT (Internet of Things) της Vodafone όταν αυτή αποσχιστεί ως αυτόνομη επιχείρηση μέχρι τον Απρίλιο του 2024 και θα συνδράμει στην οικονομική ενίσχυση της κινητής τηλεφωνίας της Vodafone στην Αφρική.

Ο οικονομικός διευθυντής της Vodafone, Luka Mucic, δήλωσε ότι η ηγετική θέση της Microsoft στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία υποστηρίζεται από τη συνεργασία της με την OpenAI, θα μεταμορφώσει τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας.

Keywords
Αναζητήσεις
vodafone-microsoft-symfonia-ypsous-15-dis-dolarion-se-vathos-dekaetias.htm
Τυχαία Θέματα