Zeus International: Επένδυσε 80 εκατ. ευρώ το 2023 και στρέφει το βλέμμα ακόμη πιο ψηλά

Επενδύσεις  για νέα ξενοδοχεία και αναβαθμισμένες υπηρεσίες και  εμπειρίες διαμονής στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Ο στόχος των 70 εκατ. ευρώ και τα σημαντικά projects που υλοποιήθηκαν.

Eπενδύσεις πάνω από 80 εκατ. ευρώ υλοποίησε ο 2023,ο όμιλος Zeus International Hotels & Resorts, που όπως ανέφερε χθες σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους ο CEO,

κ. Χάρης Σιγανός, συνεχίζει να επιμένει στο αναπτυξιακό της όραμα το οποίο περνά μέσα από την υλοποίηση ενός φιλόδοξου επενδυτικού σχεδίου για την αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

Xάρης Σιγανός, CEO, όμιλος Zeus International Hotels & Resorts

Στην ενημερωτική συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και ο CFO, κ. Μανούσος Τσουχλαράκης και η COO, κ. Χριστιάννα Μαυροειδή του Ομίλου επισημάνθηκε πως στόχος για την τρέχουσα χρονιά και μετά τις εξαγορές και τις επεκτάσεις που πραγματοποιήθηκαν στις μονάδες είναι ο τζίρος από τα 9 πλέον ιδιόκτητα ξενοδοχεία της να φτάσει στα 70 εκατ. ευρώ (από περίπου 50 εκατ. ευρώ το 2023) και τα EBITDA να ξεπεράσουν τα 30 εκατ. ευρώ. Βασικοί δε πυλώνες πλέον στην αναπτυξιακή τροχιά του Ομίλου Zeus είναι τα ιδιόκτητα ακίνητα και οι μισθώσεις μακράς διάρκειας. Σε αυτό το πλαίσιο προχώρησε, το προηγούμενο διάστημα σε σημαντικές ενέργειες, όπως την εξαγορά δύο νέων ξενοδοχειακών μονάδων σε Ιταλία και Ελλάδα, του Dolce Milan Malpensa στο Μιλάνο και του Lazart Hotel Trademark Collection by Windham στη Θεσσαλονίκη αλλά και οι επεκτάσεις και ανακαινίσεις στα επιπλέον ιδιόκτητα ξενοδοχεία της, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Dolce Milan Malpensa

Ανάπτυξη στην Ιταλία και πίστη στην βόρεια Ελλάδα

Οσον αφορά τις εξαγορές ο κ. Σιγανός τόνισε πως με την απόκτηση Dolce Milan Malpensa ο Όμιλος απέκτησε παρουσία με ιδιόκτητο ξενοδοχείο στην Ιταλία, και άφησε να εννοηθεί πως αυτή είναι μόνο η αρχή για την δραστηριοποίηση του στην γειτονική χώρα. Άλλωστε το επενδυτικό πλάνο της Zeus International προβλέπει ήδη την αναβάθμιση του Dolce Milan Malpensa, με ορίζοντα υλοποίησης το 2025. Σχετικά με το Lazart, το οποίο μίσθωνε μέχρι πρότινος ο όμιλος, ο κ Σιγανός τόνισε πως η εξαγορά του καταδεικνύει την δυναμική ανάπτυξης, που υπάρχει για τον τουρισμό στην Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στην Θεσσαλονίκη.

Lazart Hotel

Επενδύσεις στην ελληνική αγορά

Ο κ. Σιγανός ανέφερε πως πέρα από την ανάπτυξη και τις επενδύσεις εκτός συνόρων (σημειώνεται πως ό όμιλος ήδη υλοποιεί την ριζική ανακαίνιση του Opera Hotel στη Ρουμανία) προτεραιότητα αποτελούν και τα υφιστάμενα ξενοδοχεία του Ομίλου στην χώρα μας. Συγκεκριμένα, οσον αφορά στα υπόλοιπα ξενοδοχεία του ομίλου στην Ελλάδα, η Zeus International ολοκληρώνει τη ριζική ανακαίνιση του πρόσφατα αποκτηθέντος Ammos Luxury Resort, στην Κω, το οποίο αναβαθμίζεται σε θέρετρο 5 αστέρων με στόχο να προσφέρει υπηρεσίες υψηλοτάτων προδιαγραφών. Η ανακαίνιση θα συνεχιστεί και κατά το επόμενο έτος, με την προσθήκη νέων δωματίων και ιδιωτικών πισινών καθώς ο όμιλος έχει αγοράσει παρακείμενη έκταση και σχεδιάζει ο συνολικός αριθμός των δωματίων του ξενοδοχείου να φτάσει τα 250 δωμάτια.

Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσεται και η ανακαίνιση και επέκταση των εγκαταστάσεων του Ajul Luxury Hotel & Spa Resort, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, όπου και εκεί έχει αποκτηθεί γειτονική έκταση με σκοπό την δημιουργία 160 επιπλέον προτάσεων για τους επισκέπτες. Aκόμη ο Όμιλος προχώρησε στη δημιουργία Adventure Park μέσα στο δάσος στο Dolce Attica Rivera καθώς και Water Park, που θα ξεκινήσει την λειτουργία του μέσα στον Mαιο. Σημαντικές κινήσεις πραγματοποιήθηκαν και στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay στον Άγιο Νικόλαο με τη δημιουργία 35 δωματίων με ιδιωτικές πισίνες, και νεός νέο εστιατορίου. Με αυτές τις επενδύσεις το ξενοδοχείο έφτασε στα 343 δωμάτια, βίλες και μπανγκαλόου, και άγγιξε τα 11 συνολικά εστιατόρια και bar,. Παράλληλα δημιουργία ένα μοναδικό σε σχεδιασμό και μέγεθος Waterpark, που συμπεριλαμβάνεται στα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, με το κ. Σιγανό να επισημαίνει πως ολοκληρώθηκε ένας κύκλος παρεμβάσεων, που καθιστούν το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay μεταξύ των κορυφαίων ξενοδοχείων στην Κρήτη

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η ανακαίνιση και η επέκταση όλων των ξενοδοχειακών μονάδων, είτε εντός είτε εκτός συνόρων, έχουν ανατεθεί σε ελληνικές εταιρείες. Γεγονός πολύ σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς πως η Zeus International έχει προχωρήσει μέσα στην τελευταία τετραετία στην ανακαίνιση εγκαταστάσεων συνολικού εμβαδού άνω των 300.000 τ.μ.,

Dolce Attica Riviera

Σταθερή πορεία ανάπτυξης

Με πάνω από 4.000 δωμάτια, βίλες και μπανγκαλόου σε κατηγορίες 5 αστέρων City, Resort και Boutique τύπους ξενοδοχείων, της Μεσογείου και της Ανατολικής Ευρώπης, ο όμιλος Zeus, δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία και Κύπρο. Από το 2014, ο όμιλος ανέλαβε τη λειτουργία, διαχείριση και ανάπτυξη τουριστικών έργων και πολυτελών καταλυμάτων λαμβάνοντας βραβεία και διακρίσεις ως κορυφαίος τουριστικός όμιλος στην ελληνική οικονομία. Ανάμεσα σε άλλες, ξεχωρίζει η συνεργασία με τον όμιλο Wyndham, τη μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων παγκοσμίως, ενώ παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε απαιτητικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο όμιλος Zeus International όπως επισημάνθηκε και στην χθεσινή συνέντευξη εργοδοτεί άμεσα ή έμμεσα 3.500 οικογένειες, ενισχύοντας και τις τοπικές κοινότητες στις περιοχές όπου δραστηριοποιήσει. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Σιγανός, το 70% των στελεχών του ομίλου σήμερα έχουν ανελιχθεί στις θέσεις τους μέσα από τις τάξεις του Ομίλου ενώ το το 50% των εργαζομένων που πραγματοποιούν πρακτική εργασία στη Zeus, αποκτούν στην συνέχεια μόνιμη θέση εργασίας στον Όμιλο. Αναφοράς χρήζει επίσης το γεγονός πως η Zeus πρόσφατα εξαγόρασε και το εξαώροφο κτήριο όπου στεγάζονται σήμερα τα κεντρικά της γραφεία στην Αθήνα, σε μια ακόμη κίνηση που μαρτυρά τα πλάνα της για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Keywords
Αναζητήσεις
zeus-international-ependyse-80-ekat--evro-to-2023--kai-strefei-to-vlemma-akomi-pio-psila.htm
Τυχαία Θέματα