Άλμα στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη - Ανησυχίες για τη ροή του LNG

Οι traders και οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι εάν διευρυνθεί η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσαν να διαταραχθούν οι ροές καυσίμων στην περιοχή.

Αύξηση παρατηρείται στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, στη σκιά της κατάσχεσης πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα από αντάρτες Χούτι το Σαββατοκύριακο, μια κίνηση που "φούντωσε" τις ανησυχίες ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς θα μπορούσε να επηρεάσει ζωτικής σημασίας πλωτές οδούς για το καύσιμο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς αυξήθηκαν έως και 6,9% τη Δευτέρα, πριν περιορίσουν την άνοδο στο 5,2%, στα 47,42 ευρώ ανά μεγαβατώρα..

Η αύξηση οφείλεται επίσης στις προβλέψεις για πτώση της θερμοκρασίας και στις υψηλότερες τιμές του αργού ενόψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+ μέσα στην εβδομάδα.

Ενώ η ήπειρος έχει εισέλθει στον χειμώνα με πλήρεις αποθηκευτικούς χώρους και άφθονες εισαγωγές LNG, μια κλιμάκωση θα μπορούσε να απειλήσει το ευαίσθητο ισοζύγιο εφοδιασμού της, εκτιμά το Bloomberg.

Οι traders και οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι εάν διευρυνθεί η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσαν να διαταραχθούν οι ροές καυσίμων στην περιοχή. Δεξαμενόπλοια από το Κατάρ, κορυφαίο εξαγωγέα υγροποιημένου φυσικού αερίου, περνούν τακτικά από την Ερυθρά Θάλασσα στο δρόμο προς την Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα