Αμβροσιάδης: Αύξηση τζίρου 39%, στα 165 εκατ. ευρώ, το 2022

Η εταιρεία κατέγραψε κέρδη μετά φόρων της τάξης του 1,2 εκατ. ευρώ.

Θετικό πρόσημο είχε το 2022 για την Αμβροσιάδης Κοτόπουλα Ολύμπου ΑΒΕΕ.

O κύκλος εργασιών ανήλθε σε 165,9 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 39% περίπου σε σχέση με τα 118,9 εκατ. ευρώ του 2021. Επίσης η εταιρεία κατέγραψε κέρδη μετά φόρων της τάξης του 1,2 εκατ. ευρώ. Η άνοδος των

πωλήσεων οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στην καθολική ένταξη των προϊόντων της εταιρίας σε όλα τα μεγάλα supermarkets της χώρας και στις εξαγωγές και αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος. Συγκεκριμένα, η πρόβλεψη και ο σχεδιασμός για το 2023 όσον αφορά τον τζίρο είναι τα 200 εκ.€.

Το επενδυτικό πλάνο της εταιρίας για την προσεχή τετραετία (2023-2026) ανέρχεται σε 28εκ.€, εκ των οποίων τα 12εκ€ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η εταιρεία διαθέτει το δικό της ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ στο οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί μια δεύτερη γραμμή παραγωγής, δυναμικότητας 20 τόνων την ώρα, αποθηκευτικούς χώρους 12.000 τόνων και παράλληλα επενδύει στον εκσυγχρονισμό των βιομηχανικών χώρων παραγωγής, καθώς και στη βελτίωση του υφισταμένου εργαστηρίου ποιοτικού ελέγχου.

Επενδύσεις υλοποιούνται και στα ιδιόκτητα πτηνοτροφία της, καθώς βαίνει προς την υλοποίηση 10 νέων πτηνοτροφικών θαλάμων για την ενίσχυση της παραγωγής, ούτως ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της για κάλυψη 45-48% της ζητούμενης ποσότητας από ιδιόκτητα πτηνοτροφεία.

Τέλος έχει επενδύσει μεγάλο κεφάλαιο στο πτηνοσφαγείο της, με νέα γραμμή ψύξης, τυποποίησης και επεξεργασίας, αυξάνοντας συνεχώς την δυναμική παραγωγής της.

Keywords
Τυχαία Θέματα