Απώλειες στη Wall Street, με το βλέμμα των επενδυτών σε Ουκρανία και ομόλογα

Ο Nasdaq διολίσθησε 1,21% ή 177,36 μονάδες στις 14.442 μονάδες.

Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν την Τετάρτη (30/3), τερματίζοντας το σερί κερδών για την αγορά, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την αγορά ομολόγων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχώρησε 0,19% ή 65,38 μονάδες στις 35.228 μονάδες. Ο S&P 500 έπεσε 0,61% ή 28,40 μονάδες στις 4.603 μονάδες. Ο Nasdaq διολίσθησε 1,21% ή 177,36 μονάδες στις 14.442 μονάδες.

Οι διακυμάνσεις της αγοράς ενέργειας φάνηκε να ωθούν τη δράση στις μετοχές την Τετάρτη. Οι μετοχές του πετρελαίου κινήθηκαν υψηλότερα, με τη Valero να σημειώνει άνοδο περίπου 4% και τον Phillips 66 να σημειώνει κέρδη περίπου 4,8%.

Η Liz Ann Sonders, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην Charles Schwab, δήλωσε ότι οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να είναι ένα πτωτικό σήμα για τη συνολική αγορά, ακόμη και αν ενισχύουν τις ενεργειακές μετοχές.

«Βλέπουμε ήδη σημάδια αυτού που αποκαλώ περιβάλλον αντικυκλικού πληθωρισμού, που μερικές φορές ονομάζεται περιβάλλον πληθωρισμού ώθησης κόστους, όπου ο πληθωρισμός γίνεται τόσο υψηλός που αρχίζει να ασκεί πίεση» στην ανάπτυξη, είπε ο Σόντερς.

Αρκετές μετοχές λιανικής δέχθηκαν πιέσεις την Τετάρτη μετά από απογοητευτικές τριμηνιαίες αναφορές, συμπεριλαμβανομένων των Five Below που έχασαν 6,5% και της Chewy υποχώρησαν 16%. Η RH υποχώρησε 13% αφού τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου της εταιρείας ήταν κατώτερα των προσδοκιών. Από τη θετική πλευρά, η μετοχή ενδυμάτων Lululemon εκτινάχθηκε περισσότερο από 9% μετά την έκδοση αισιόδοξων οδηγιών και την ανακοίνωση ενός προγράμματος αγοράς μετοχών.

Οι μετοχές ημιαγωγών ήταν ένα ακόμη αδύναμο σημείο για την αγορά, με τη Marvell Technology να υποχωρεί 4% και τη Nvidia να υποχωρεί περισσότερο από 3%. Η Micron υποχώρησε 3,5% παρά την ισχυρότερη από την αναμενόμενη έκθεση κερδών.

Κατά τα λοιπά, οι μετοχές της Apple, που είχαν σημειώσει άνοδο για 11 συνεχόμενες συνεδριάσεις, υποχώρησαν 0,7%.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα