Άρση των περιορισμών στη λειτουργία της Βουλής ζητούν βουλευτές

Η άρση των περιορισμών σε οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες ανοίγει το ζήτημα και για την άρση περιοριστικών μέτρων υπό τα οποία λειτουργεί η Βουλή.

Ανοίγει η οικονομία και υπολειτουργεί η Βουλή

Βουλευτές ζητούν πλέον να διευρυνθεί η φυσική παρουσία των βουλευτών στις εργασίες της Βουλής και μάλιστα το θέμα αυτό το έθεσε η γραμματέας

της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη κατά τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Η κα Γεροβασίλη άφησε αιχμές και έκανε λόγο για ολιγωρία και υποβάθμιση της δημοκρατικής λειτουργίας, λέγοντας ότι «δεν κατανοώ τον λόγο για τον οποίο το Κοινοβούλιο υπολειτουργεί, την στιγμή που η κυβέρνηση έχει ήδη ανοίξει την Οικονομία, τα σχολεία και ετοιμάζεται να ανοίξει και τον τουρισμό.

»Τον Δεκέμβριο είχατε προγραμματίσει την δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου, προκειμένου να μην υποβαθμισθεί περαιτέρω η δημοκρατία, στο όνομα της πανδημίας. Όμως μετά τον καταχρηστικό και προνομιακό εμβολιασμό, κυβερνητικών στελεχών και άλλων παραγόντων της Ν.Δ. εγκαταλείψατε το σχέδιο, εξαιτίας της κοινωνικής κατακραυγής».

Ντροπή

Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να προχωρήσει σε διεύρυνση, καθώς περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών.

Αιχμηρό ήταν και το σχόλιο του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Χάρη Καστανίδη. Ο κ. Καστανίδης έγραψε στο twitter: «Ανοίγουν όλα με απόφαση της κυβέρνησης. Κι όμως η Βουλή των Ελλήνων πεισματικά συνεδριάζει με άδειες αίθουσες, διότι η κυβέρνηση και η πλειοψηφία προστατεύουν τη δημόσια υγεία. Ντροπή!»

ΒΟΥΛΗΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα