Αττική Οδός: Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η προσφυγή Vinci - Μυτιληναίου

Προχωρά η διαδικασία του διαγωνισμού στον οποίον έχει πλειοδοτήσει η ΓΕΚ Τέρνα. 

Απορρίφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από το ΣτΕ η προσφυγή της κοινοπραξίας Vinci – Μυτιληναίου, κατά του διαγωνισμού της νέας παραχώρησης για την Αττική Οδό για την οποία είχε πλειοδοτήσει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ως εκ τούτου η διαδικασία για τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού προχωρά

κανονικά και όπως είχε δηλώσει και στη Γενική Συνέλευση των μετόχων ο πρόεδρος της ΓΕΚ Τέρνα, Γιώργος Περιστέρης η προοπτική είναι η σύμβαση να υπογραφεί σε μερικούς μήνες.

Το ΤΑΙΠΕΔ είχε αναδείξει τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε προτιμητέο επενδυτή, κατόπιν της προσφοράς 3,27 δισ. ευρώ. Η κοινοπραξία Vinci – Μυτιληναίος είχε προσφέρει 3,106 δισ. ευρώ.

Η σύμβαση αφορά την παραχώρηση υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Αττικής Οδού για χρονικό διάστημα 25 ετών. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σκοπεύει να χρηματοδοτήσει το τίμημα των 3,27 δισ. ευρώ από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό. Επισημαίνεται ότι η υφιστάμενη σύμβαση παραχώρησης του πλέον κερδοφόρου οδικού άξονα της χώρας λήγει στις αρχές Οκτωβρίου 2024.

Σημειώνεται ότι τέλη Νοεμβρίου 2023, είχε προηγηθεί η απόρριψη από την Ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών. Η κοινοπραξία Vinci - Μυτιληναίου είχε υποβάλει προσφυγή κατά του διαγωνισμού για την παραχώρηση της Αττικής Οδού, επικαλούμενη μη τεκμηρίωση του τρόπου χρηματοδότησης του πλειοδότη, δηλαδή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Keywords
Αναζητήσεις
attiki-odos-aporrifthike-apo-to-ste-i-prosfygi-vinci---mytilinaiou.htm
Τυχαία Θέματα