Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης: Μικτά πρόσημα στους δείκτες της Wall Street στο κλείσιμο της Τετάρτης (16/2)

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, αν και ενδοσυνεδριακά έφτασε να χάνει ακόμα και 400 μονάδες, τελικά έκλεισε με μικρές απώλειες 54 μονάδων ή 0,16%.

Μικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις καταγράφηκαν την Τετάρτη στη Wall Street, καθώς οι αρχικές απώλειες που προκαλεί η γεωπολιτική αστάθεια στην ανατολική Ευρώπη εξισορροπήθηκαν ενδοσυνεδριακά μετά τη γνωστοποίηση των πρακτικών της Fed, στα οποία διαπιστώνεται η «ετοιμότητα» της Ομοσπονδιακής Τράπεζας

των ΗΠΑ να προχωρήσει άμεσα στην αύξηση των επιτοκίων της και στη μείωση του ρυθμού αγοράς περιουσιακών στοιχείων.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, αν και ενδοσυνεδριακά έφτασε να χάνει ακόμα και 400 μονάδες, τελικά έκλεισε με μικρές απώλειες 54 μονάδων ή 0,16% και διαμορφώθηκε στις 34.934 μονάδες.

Συνεχείς ήταν οι αλλαγές προσήμων για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος ολοκλήρωσε την συνεδρίαση σε θετικό έδαφος και στις 4.475 μονάδες, ενισχυμένος οριακά κατά 0,09%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με απώλειες της τάξης του 0,11% στις 14.124 μονάδες.

Απώλειες της τάξης του 2% κατέγραψε η μετοχή της Meta Platforms -μητρικής της Facebook- στον απόηχο της ανακοίνωσης νέων εταιρικών παροχών προς τους εργαζομένους του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού.

Παράλληλα, «βουτιά» άνω του 17% σημείωσε η μετοχή της ViacomCBS, μετά τις ανακοινώσεις των επιδόσεων της κατά το δ' τρίμηνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα