Δήλωση TikTok σχετικά με αναφορές Ursula von der Leyen

Τι δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Σχετικά με αναφορές της Ursula von der Leyen για το TikTok, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε το εξής:

"Τέτοιοι φόβοι είναι άστοχοι και βασίζονται σε θεμελιώδεις παρανοήσεις. Η TikTok πρόκειται να επενδύσει 12 δισεκατομμύρια ευρώ την επόμενη δεκαετία στο Project Clover, μια κορυφαία πρωτοβουλία του κλάδου για την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας δεδομένων. Το πρώτο μας ιρλανδικό κέντρο δεδομένων είναι σε λειτουργία, οι κορυφαίοι ειδικοί στον τομέα της ασφάλειας

στον κυβερνοχώρο, το NCC Group, είναι είναι ο ανεξάρτητος πάροχος ασφάλειας και έχουν αρχίσει τις εργασίες τους για την παροχή ανεξάρτητων ελέγχων και επαλήθευσης της προσέγγισής μας». - Εκπρόσωπος Τύπου TikTok

Διαβάστε τη δήλωση στα αγγλικά εδώ:

"Such fears are misplaced and based on fundamental misconceptions. TikTok is set to invest €12bn over the next decade in Project Clover, an industry leading initiative to further strengthen data security. Our first Irish data centre is online, leading cybersecurity experts NCC Group are in place as the independent security provider and have begun their work to provide independent checks and verification of our approach." - TikTok spokesperson

Ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου και καθώς το TikTok συνεχίζει να δέχεται πιέσεις από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έβαλε στο τραπέζι το ενδεχόμενο απαγόρευσης της γνωστής πλατφόρμας για τους Ευρωπαίους χρήστες.

Μιλώντας στο πρώτο debate των υποψηφίων για την ηγεσία της Κομισιόν από το Μάαστριχτ της Ολλανδίας, η νυν και εκ νέου υποψήφια πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «έδειξε» στο ότι η απαγόρευση του TikTok στην ΕΕ υπάρχει ως ενδεχόμενο στο τραπέζι.

«Δεν αποκλείεται» σημείωσε η η υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος απαντώντας σε ερώτηση για τις ΗΠΑ, όπου το TikTok αντιμετωπίζει εθνική απαγόρευση, εκτός εάν πωληθεί από την κινεζική μητρική του, ByteDance.

Η ίδια συμπλήρωσε πως η Κομισιόν ήταν η πρώτη θεσμική αρχή στον κόσμο που απαγόρευσε το TikTok στα εταιρικά τηλέφωνα του προσωπικού της.

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok» τόνισε με νόημα η φον ντερ Λάιεν λαμβάνοντας έτσι και την άνωθεν απάντηση του TikTok.

Keywords
Αναζητήσεις
dilosi-tiktok-schetika-me-anafores-ursula-von-der-leyen.htm
Τυχαία Θέματα