Δύσκολες οι επόμενες δύο βδομάδες - Μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας

Όπως φαίνεται οι επόμενες δύο βδομάδες θα είναι δύσκολες, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σήμερα. «Περιμένουμε λοιπόν, να δούμε τις εξελίξεις, ελπίζοντας ότι οδεύουμε προς το τέλος αυτής της πρωτοφανούς περιπέτειας.Ηδη, ωστόσο, φαίνεται, μια μείωση των βαριών νοσήσεων σε ομάδες μεγαλύτερης ηλικίας, των 80 και άνω. Αυτό είναι, προφανώς, το αποτύπωμα του εμβολιασμού, το οποίο, όσο θα προχωρούν, θα φαίνεται και περισσότερο», επεσήμανε. Ωστόσο, η κα Πελώνη σημείωσε ότι «τις επόμενες μέρες ανοίγει η διαδικασία για τις ευπαθείς ομάδες», κατά τη διάρκεια συνέντευξής
της στο MEGA. «Η προτεραιοποίηση έχει ανακοινωθεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Θα ακολουθήσουν οι ομάδες των 70-74 και 65-69 ετών. Ως το τέλος Απριλίου εκτιμούμε ότι θα έχουν εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μια δόση, όλοι οι συμπολίτες μας από 60 ετών και άνω και οι ευπαθείς ομάδες. Αυτό μας επιτρέπει να κοιτάμε αυτό το καλοκαίρι με μεγαλύτερη αισιοδοξία», ανέφερε.

Μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας

«Το σύστημα υγείας αντιμετωπίζει τρομερή πίεση αυτή την στιγμή. Όλοι είχαμε προβλέψει ότι ο χειμώνας θα είναι μια δύσκολη περίοδος γιατί όλες οι ιώσεις του αναπνευστικού παραδοσιακά κάθε χειμώνα δημιουργούν προβλήματα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚ Παρέα».

Επεσήμανε, μάλιστα, ότι η διαφορά του τωρινού lockdown με το lockdown του προηγούμενου Μαρτίου είναι η αυξημένη μεταδοτικότητα του κορωνοιού λόγω των μεταλλάξεων.

Στο 92% η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ

Κατά μέσο όρο την τελευταία εβδομάδα έγιναν 400 εισαγωγές ημερησίως με τα 2/3 αυτών να αφορούν την Αττική.

Ενδεικτικά, στο νοσοκομείο Αττικόν την τελευταία εφημερία έγιναν 77 εισαγωγές ασθενών με κορωνοιό ενώ 70 καταγράφηκαν στον Ευαγγελισμό. Παράλληλα, στις 58 και 45 ήταν οι εισαγωγές που καταγράφηκαν στο Γεννηματάς και το Λαικό, το οποίο μάλιστα δεν έχει μονάδες εντατικής θεραπείας για κορωνοιό, αντίστοιχα.

Πηγή: https://www.skai.gr/news/ygeia/dyskoles-oi-epomenes-dyo-vdomades-megali-piesi-sto-systima-ygeias
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα