efood: Εκτίναξη μεγεθών το 2020 – Άνοδος τζίρου 49,38%

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα 64,4 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων ξεπέρασαν τα 28,7 εκατ. ευρώ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η efood (Οnline Delivery A.E.) ενίσχυσε σημαντικά τα μεγέθη της το 2020, ευνοημένη από τη σημαντική άνοδο του delivery εξαιτίας των lockdowns.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα 64,4 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 49,38% σε σχέση με τα 43,1 εκατ. ευρώ της χρήσης του 2019. Η αύξηση στον κύκλο εργασιών προήλθε κυρίως

από την αύξηση των παραγγελιών, με αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων από προμήθειες (13,4 εκατ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με το 2019). Επίσης, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε και λόγω της χρήσης των υπηρεσιών προώθησης των συνεργαζόμενων καταστημάτων στην πλατφόρμα, όπως premium placement, προτεινόμενα πιάτα κ.λπ. (5,3 εκατ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με το 2019). Επιπλέον, αυξήθηκαν και τα συνεργαζόμενα καταστήματα της πλατφόρμας, καθώς άγγιζαν τα 13.000 τον Δεκέμβριο του 2020. Τα καθαρά προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 28,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 29,06% σε σχέση με τα 22,2 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Στην οικονομική της έκθεση η εταιρεία αναφέρεται στη συνεργασία με τη Σκλαβενίτης που, όπως σημειώνει, διευρύνεται, ενώ τονίζει πως «βρίσκεται σε μια πορεία ανάπτυξης, και στόχος της διοίκησης είναι η ενίσχυση του κύκλου εργασιών της μέσω της ανάπτυξης νέων συνεργασιών με καταστήματα πέραν των εστιατορίων αλλά και με σημαντικές επενδύσεις στο κανάλι της διανομής».

Υπενθυμίζεται πως από τον Φεβρουάριο το efood έχει λανσάρει την υπηρεσία efood market, για διανομή προϊόντων μικρής λιανικής.

Η υπηρεσία ξεκίνησε πιλοτικά από την Αγία Παρασκευή και επεκτείνεται συνεχώς με στόχο να προσφέρει πλήρη κάλυψη σε όλη την Αττική. Με την συγκεκριμένη υπηρεσία οι χρήστες της πλατφόρμας μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 1.000+ προϊόντα, από σνακ και είδη περιπτέρου μέχρι φρέσκα φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά, και να τα παραλάβουν σε 25 λεπτά.

Yπενθυμίζεται πως όπως έχει αποκαλύψει το BusinessNews.gr η Delivery Hero, στην οποία ανήκει και το efood έχει προχωρήσει στην ίδρυση της «Delivery Hero Dmart Greece» στην χώρα μας θέλοντας να φέρει τα D-marts στην Ελλάδα και να αναπτύξει την πρακτική του Q-commerce (quick commerce). Τα D-marts σαν χώροι δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμη αλλά η παράδοση προϊόντων από μίνι-μάρκετ αποτελεί σίγουρα ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση

Επίσης, ο πολυεθνικός κολοσσός ίδρυσε πρόσφατα στη χώρα μας και την DH Pay (Delivery Hero Payments), προϊδεάζοντας για κινήσεις στο χώρο των ηλεκτρονικών πληρωμών ανάλογες με εκείνες που ήδη «τρέχει» σε άλλες αγορές στο εξωτερικό.

EFOODDELIVERY HEROEFOOD MARKETDELIVERYΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα