Έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων για μουσική στην εστίαση, γάμους και απαγόρευση κυκλοφορίας

Τι εξετάζει η επιτροπή - Πότε αναμένονται οι ανακοινώσεις.

Τις προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης αναφορικά με την μουσική στην εστίαση και σε μπαρ, την διεύρυνση του ωραρίου των μετακινήσεων από τις 00:30 και την αύξηση του αριθμού των ατόμων στις δεξιώσεις σε γάμους και βαφτίσια εξετάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι δεν αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως για να αυξηθεί ο αριθμός των καλεσμένων μέσα στο μήνα,

αλλά από τις αρχές Ιουλίου. Επιπλέον, οι ειδικοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί και όσον αφορά την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου και γι’ αυτό θα προχωρούν σταδιακά.

Πάντως η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου είναι ακόμα μακριά, όπως «έδειξε» και η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ , η κ. Πελώνη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει προς το παρόν το ενδεχόμενο διεύρυνσης προς το παρόν, και όχι απελευθέρωσης. «Ακόμα είναι πολύ νωρίς για πλήρη απελευθέρωση», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά εξετάζεται:

Να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση Η απαγόρευση των μετακινήσεων από τις 01:30 Η αύξηση του αριθμού ατόμων στις δεξιώσεις στους 200

Οι αποφάσεις θα γίνουν γνωστές σήμερα στις 19:00 κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στο υπουργείο Υγείας, από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα