"Ελ. Βενιζέλος": Ολοκληρώθηκε η δημόσια προσφορά - Στα 8,2 ευρώ η τιμή διάθεσης

Η δημόσια προσφορά των 90 εκατ. μετοχών αναμένεται να οδηγήσει σε άντληση τουλάχιστον 738 εκατ. ευρώ.

Ολοκληρώθηκε -στις 16:00 - η διαδικασία για το ελληνικό και το διεθνές βιβλίο της Δημόσιας Προσφοράς για την εισαγωγή των μετοχών του Ελευθέριος Βενιζέλος στο Χρηματιστήριο.

Μεγάλη ήταν

η υπερκάλυψη και στα δύο βιβλία με τις προσφορές να φτάνουν στα 8 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό το 15% αφορά στο ελληνικό βιβλίο και το 85% τις προσφορές από ξένους επενδυτές.

Η τιμή διάθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να είναι 8,2 ευρώ, δηλαδή στο άνω εύρος και θα δημοσιοποιηθεί μέσω δημόσιας ανακοίνωσης στις 2 Φεβρουαρίου. Έπειτα, θα ξεκινήσει στις 7 Φεβρουαρίου η διαπραγμάτευση των κοινών μετοχών στο Χρηματισήριο Αθηνών.

Η δημόσια προσφορά των 90 εκατ. μετοχών αναμένεται να οδηγήσει σε άντληση τουλάχιστον 738 εκατ. ευρώ.

​Το καμπανάκι για τη διαπραγμάτευση της μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα χτυπήσει στις 7 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγωγή του συνόλου των μετοχών του φορέα διαχείρισης του Ελ. Βενιζέλος στο χρηματιστήριο πραγματοποιείται μέσω της διάθεσης των υφισταμένων μετοχών του ΤΑΙΠΕΔ (30% των μετοχών του ΔΑΑ, ήτοι 90.000.000 μετοχές).

«Με το χρηματιστήριο της Αθήνας να μην έχει δει μια μεγάλη νέα είσοδο πάνω από το φράγμα του 1 δισ. ευρώ από την PC Systems το 2000, υπάρχουν ελπίδες ότι η σχεδιαζόμενη πώληση του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Ελλάδας, του Ελευθέριος Βενιζέλος, θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν καταλύτης για περισσότερα deals», σημειώνει το Bloomberg.

Πώς θα διανεμηθούν οι μετοχές

Μετά την ολοκλήρωση της Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς, τον προσδιορισμό της Τιμής Διάθεσης και του τελικού μεγέθους της Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς από τον Πωλητή Μέτοχο, η κατανομή των Αρχικά Προσφερόμενων Μετοχών της Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς στους επενδυτέςη κατανομή των Αρχικά Προσφερόμενων Μετοχών της Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς στους επενδυτές θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

α) Ποσοστό τουλάχιστον 30% των Αρχικά Προσφερόμενων Μετοχών της Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς (δηλ, τουλάχιστον 3.763.637 μετοχές) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των αιτήσεων των Ιδιωτών Επενδυτών και

β) το υπόλοιπο έως και 70% των Αρχικά Προσφερόμενων Μετοχών της Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς (δηλαδή έως και 8.781.818 μετοχές) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών Επενδυτών και των Ιδιωτών Επενδυτών με βάση τη συνολική ζήτηση που εκφράζεται σε κάθε κατηγορία επενδυτών (Ειδικοί και Ιδιώτες Επενδυτές).

Προτεραιότητα στην κατανομή θα δοθεί στον κ. Χρήστο Κοπελούζο και την κα Ελένη – Ασημίνα Κοπελούζου, ως μετόχους, σύμφωνα με τις Cornerstone Συμφωνίες Copelouzos, για την κατανομή Προσφερόμενων Μετοχών που αντιστοιχούν συνολικά σε 1,00% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας (ήτοι 3 εκατομμύρια Κοινές Μετοχές), κατανεμημένων ίσα μεταξύ του κ. Χρήστου Κοπελούζου και της κας. Ελένης – Ασημίνας Κοπελούζου. Εάν η ΕΕΣΥΠ συμμετάσχει στην Ελληνική Δημόσια Προσφορά, σύμφωνα με το MoU θα δοθεί σε αυτήν προτεραιότητα στην κατανομή για ποσοστό έως και 0,5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΑΑ. Μετά τον καθορισμό του συνολικού αριθμού των Προσφερόμενων Μετοχών της Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς που θα διατεθούν στους Ιδιώτες Επενδυτές, οι μετοχές θα διατεθούν ανά Ιδιώτη Επενδυτή αναλογικά με βάση τη ζήτηση.

Keywords
Αναζητήσεις
el-venizelos-oloklirothike-i-dimosia-prosfora---sta-82-evro-i-timi-diathesis.htm
Τυχαία Θέματα