Εμβόλια Covid στα φαρμακεία - Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Σημειώνεται πως το ποσοστό συμμετοχής για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ είναι 15% επί της τιμής αποζημίωσης.

Από την 1η Απριλίου οι δικαιούχοι περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ θα καταβάλλουν στα συμβεβλημένα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και στους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς ένα ευρώ ανά παραπεμπτικό για την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων βιολογικών υλικών και τρία ευρώ ανά παραπεμπτικό για την εκτέλεση απεικονιστικών ελέγχων, όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο του υπουργού Υγείας

που τέθηκε σε διαβούλευση για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως εάν ένας ασθενείς έχει δύο παραπεμπτικά, για αιματολογικές και ουρολογικές εξετάσεις, και ένα παραπεμπτικό για υπέρηχο, τότε η επιβάρυνση για τον ασθενή θα είναι πέντε ευρώ, πέραν της συμμετοχής του.

Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο, τα έσοδα που εισπράττονται από τα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα και τους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς απομειώνουν ισόποσα τη δαπάνη εκάστοτε παρόχου που υποβάλλεται προς αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται πως το ποσοστό συμμετοχής για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ είναι 15% επί της τιμής αποζημίωσης. Μηδενική συμμετοχή έχουν οι δικαιούχοι με μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική νόσο, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου που είναι σε θεραπεία υποκατάστασης νεφρικής λειτουργίας ή περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση, κυστική ίνωση, σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, οι ακρωτηριασμένοι που λαμβάνουν το εξωιδρυματικό επίδομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και οι δικαιούχοι με πιστοποιημένη αναπηρία 80% και άνω, για οποιαδήποτε.

Με πέντε ευρώ εμβολιασμοί για Covid στα φαρμακεία

Επίσης, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού και από τα ιδιωτικά φαρμακεία, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας .

Η αμοιβή η οποία προβλέπεται, ανά εμβολιασμό, στα ιδιωτικά φαρμακεία, είναι πέντε ευρώ. O εμβολιασμός επιτρέπεται στα ιδιωτικά φαρμακεία, εφόσον ο αδειούχος φαρμακοποιός έχει πιστοποιηθεί για τη διενέργεια εμβολιασμών.

Τα 5 ευρώ θα καταβάλλονται από τους πολίτες ανεξάρτητα από τον τύπο του εμβολίου που χορηγείται.

Όπως έχει γίνει γνωστό από το υπουργείο Υγείας, οι πολίτες μπορούν πάντα να εμβολιάζονται δωρεάν, στα εμβολιαστικά Κέντρα για Covid-19, τα οποία θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα