Επιστρέφει η τηλεργασία σε πολλές χώρες

Ως ασπίδα προστασίας απέναντι στην αύξηση των μολύνσεων που προκαλεί το νέο στέλεχος Ομικρον του κορωνοϊού. 

Η τηλεργασία επανέρχεται σε πολλές χώρες από σειρά κυβερνήσεων ως μια ακόμα ασπίδα προστασίας απέναντι στην αύξηση των μολύνσεων που προκαλεί το νέο στέλεχος Ομικρον του κορωνοϊού. Σε κάποιες χώρες υπάρχει σύσταση, σε κάποιες άλλες υποχρέωση. Ωστόσο, η πίεση μεγαλώνει και μαζί τα διλήμματα καθώς τα οικονομικά επιτελεία μετρούν τι θα σημάνει η επιλογή της τηλεργασίας για την οικονομική δραστηριότητα που τόσο

έχει δεινοπαθήσει στα χρόνια της πανδημίας. Η σχέση κόστους-οφέλους αφορά και την τηλεργασία...

Χώρες
Στο Κεμπέκ, στη δεύτερη πολυπληθέστερη επαρχία του Καναδά έιναι υποχρεωτική η τηλεργασία στο πλαίσιο νέων σκληρών περιορισμών για την αναχαίτιση της παραλλαγής Ομικρον του κορωνοϊού.

Στο μέτρο αυτό έχουν προχωρήσει ήδη και χώρες της Ευρώπης, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται με αλματώδης ρυθμούς και αρκετοί από τους ειδικούς προειδοποιούν για εκθετική αύξηση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στη Βρετανία οι προειδοποίησεις για αυστηρότερους περιορισμούς μετά τις γιορτές έχουν ξεκινήσεις. Ηδη στην Ουαλία, η τοπική κυβέρνηση θα επιβάλει πρόστιμο σε όποιους δεν εφαρμόζουν την τηλεργασία. Οι παραβάτες εργαζόμενοι θα τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 60 λιρών (70 ευρώ) και οι εργοδότες με πρόστιμο από 1.000 έως 10.000 λίρες. Η Σκωτία που κλείνει τα νυκτερινά κέντρα, συνιστά την τηλεργασία.

Το Βέλγιο ακολούθησε το δρόμο της Αυστρίας επιβάλλοντας περιορισμούς και επαναφέροντας μέτρα όπως η χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους, τόσο εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς, αλλά και τηλεργασία τέσσερις φορές την εβδομάδα. Τηλεργασία ενθαρρύνει και η Ολλανδία.

Στην Πορτογαλία, επίσης, την πλέον εμβολιασμένη χώρα στην ΕΕ, τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ θα κλείσουν, ενώ καθίσταται υποχρεωτική η τηλεργασία από την ερχόμενη Δευτέρα και τουλάχιστον ως τις 9 Ιανουαρίου.

Η Σουηδία προχωρά και αυτή να θέσει σε ισχύ μια σειρά από μέτρα, από την τηλεργασία έως μια διευρυμένη χρήση εμβολιαστικού πάσου, απέναντι στην αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η Δανία ενθάρρυνε επίσης την επιλογή της τηλεργασίας και ζητά από να ακυρωθούν κοινωνικές εκδηλώσεις όπως τα χριστουγεννιάτικα πάρτι.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα