Ευρωαγορές: Διαφαίνονται πτωτικές τάσεις την Τετάρτη, εν μέσω αμφιβολιών για τις ρωσικές δεσμεύσεις

Το επενδυτικό κλίμα ενισχύθηκε την Τρίτη μετά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων στην Τουρκία.

Μικρές πτωτικές τάσεις διαφαίνονται για τις ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη (30/3) μετά τον τελευταίο γύρο συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, με στόχο την εξεύρεση λύσης στη σύγκρουση.

Ο δείκτης FTSE του Ηνωμένου Βασιλείου φαίνεται να ανοίγει 7 μονάδες υψηλότερα στις 7.536, ο γερμανικός DAX 34 μονάδες χαμηλότερα στις 14.767, ο γαλλικός CAC 40 πέφτει 8 μονάδες στις 6.775 και ο ιταλικός

FTSE MIB 43 μονάδες χαμηλότερα στις 24.630, σύμφωνα με στοιχεία της IG.

Το επενδυτικό κλίμα ενισχύθηκε την Τρίτη μετά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων στην Τουρκία, κατά τις οποίες ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας ισχυρίστηκε ότι η Μόσχα αποφάσισε να περικόψει «δραστικά» τη στρατιωτική της δραστηριότητα κοντά στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Ο Αλεξάντερ Φόμιν, ο οποίος μίλησε μετά τις συνομιλίες στην Ισταμπούλ, είπε ότι η Ρωσία θα επιβραδύνει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις κοντά στο Κίεβο και το Τσερνίχιβ προκειμένου να προχωρήσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες. Η Ρωσία ισχυρίστηκε προηγουμένως ότι θα μείωνε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, αλλά στη συνέχεια συνέχισε την προέλασή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα