ΓΕΚ Τέρνα: Υπερκάλυψη τουλάχιστον δύο φορές του υπό έκδοση ομολόγου

Αναμένεται να οριστεί η τελική απόδοση.   

Η δημόσια προσφορά ομολογιών προς το επενδυτικό κοινό ολοκληρώθηκε με την έκδοση να υπερκαλύπτεται, καθώς υπήρξε αυξημένη ζήτηση. Το εύρος απόδοσης που έχει οριστεί και έγινε η δημόσια προσφορά είναι 2,30%-2,70% ενώ αναμένεται να οριστεί η τελική απόδοση.

Το υπό έκδοση ομόλογο έχει την ιδιότητα της ρήτρας αειφορίας, που σημαίνει
ότι η εταιρεία έχει δεσμευθεί για την επίτευξη στόχων βιοσωμότητας. Διαφορετικά το επιτόκιο θα επιβαρυνθεί με προσαύξηση0,20%.

Ο όμιλος ΓΕΚ Τέρνα διαθέτει υψηλό ανεκτέλεστο έργων που αγγίζει τα 4,5 δισ. ευρώ, σχεδόν διπλάσιο από το μέσο όρο του ανεκτέλεστου των υπόλοιπων κατασκευαστικών ομίλων της χώρας. Επίσης στον τομέα των παραχωρήσεων αλλά και των ενεργειακών έργων, ο όμιλος έχει δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο υψηλών αποδόσεων, που αναμένεται να προσφέρει ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 300 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, όσο προχωρούν έργα όπως το Αεροδρόμιο Καστελίου, η Εγνατία Οδός ή το Καζίνο στο Ελληνικό.

Επιπλέον, δεν δείχνει να επηρεάζεται από την αρνητική συγκυρία πληθωρισμού, αυξημένου κόστους πρώτων υλών και ενέργειας, αλλά και διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα, στηριζόμενος στην απόδοση των παραχωρήσεων και των ΑΠΕ, ενώ διατηρεί σε ισχύ όλα τα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης κατασκευαστικών έργων, όπως προσφάτως ενημέρωσε στο πλαίσιο δημοσίευσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα