Η νέα μάρκα αυτοκινήτων που έρχεται στην Ελλάδα και ο Γιάννης Πετούλης

Η σχέση του έμπειρου manager με την αυτοκινητοβιομηχανία που επεκτείνεται άμεσα στην χώρα μας

Από την Ελλάδα και την Ρουμανία ξεκινάει την επέκταση της στην Νοτιοανατολική Ευρώπη η κινεζοσουηδική μάρκα αυτοκινήτων Lynk & Co, συνιδιοκτησίας της Geely Automobile Holdings και της Volvo Cars. Η εταιρεία ιδρύθηκε στο Γκέτεμποργκ το

2016 και αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται σε επτά χώρες της Ευρώπης και συγκεκριμένα στη Σουηδία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Μέσα στην φετινή χρονιά η μάρκα σχεδιάζει να επεκταθεί σε 12 νέες χώρες. Η αρχή θα γίνει από την Ελλάδα και τη Ρουμανία, ενώ υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω επέκταση σε Σλοβενία, Κροατία, Βουλγαρία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Κοσσυφοπέδιο, Αλβανία και Μολδαβία έως το τέλος του 2024.

Το πρώτο αυτοκίνητο της Lynk & Co που θα έρθει στην Ελλάδα, θα είναι το 01. Πρόκειται για SUV βασισμένο στην ίδια αρχιτεκτονική με το Volvo XC40.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Lynk & Co έχει ορίσει τη SEEAG να ενεργεί ως εισαγωγέας και διανομέας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η SEEAG υπογραμμίζει πως έχει περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας στην εισαγωγή, διανομή, χονδρική και λιανική πώληση αυτοκινήτων και ανταλλακτικών. Επικεφαλής της SEEAG στην Ελλάδα, έχοντας τον τίτλο του CEO, είναι ο κος. Γιάννης Πετούλης, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Car Hellas, CEO στην αεροπορική εταιρεία, Sky Express και στην ασφαλιστική εταιρεία, Europ Assistance.

Keywords
Τυχαία Θέματα