Ιαπωνία: Περιέκοψε τις εκτιμήσεις για την οικονομία, για πρώτη φορά στο τρίμηνο

Η Ιαπωνία περιέκοψε τις εκτιμήσεις για την οικονομία, για πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες, στο οικονομικό της report για τον Μάιο, εξαιτίας της επίπτωσης του κορονοϊού στην κατανάλωση και τις επιχειρηματικές συνθήκες, σε μεγάλες περιοχές της χώρας.

Οι αρχές επίσης επαναδιατύπωσαν την προειδοποίηση να δοθεί προσοχή στον κίνδυνο νέας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων, για τις οικονομικές προοπτικές.

"Η οικονομία δείχνει αυξημένη αδυναμία σε ορισμένους τομείς, αν και συνεχίζει να

αναπτύσσεται εν μέσω δύσκολων συνθηκών εξαιτίας του κορονοϊού”, αναφέρει η κυβέρνηση στο report της.

Η κυβέρνηση επίσης περιέκοψε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της οικονομίας, για δεύτερη φορά εφέτος μετά τον Φεβρουάριο, όταν και ήρθε η πρώτη υποβάθμιση σε 10 μήνες.

Μεταξύ των βασικών οικονομικών στοιχείων, οι αρχές υποβάθμισαν τις εκτιμήσεις για την ιδιωτική κατανάλωση, η οποία αντιστοιχεί σε περισσότερο από το μισό του ΑΕΠ.

Η κυβέρνηση τόνισε πως η ιδιωτική κατανάλωση δείχνει εξασθένιση, ιδιαίτερα στις δαπάνες για υπηρεσίες, οι οποίες ήταν ελαφρώς χαμηλότερες σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Ενώ οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων και ηλεκτρονικών για νοικοκυριά παρέμειναν αμετάβλητες σε μεγάλο επίπεδο, οι μέσες εβδομαδιαίες δαπάνες μειώθηκαν σε σχέση με τα επίπεδα του 2017-2019.

ΙΑΠΩΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα