Ιnventor AG: Αύξηση κερδών 98%- Mια «ανάσα» από τα 100 εκατ. ο τζίρος το 2023

Οι κινήσεις με τις οποίες απάντησε στις προκλήσεις, το σημαντικό μέρισμα που θα αποδώσει και οι προσδοκίες της για την συνέχεια

Σημαντική ενίσχυση μεγεθών κατέγραψε το 2023 η Inventor ΑG.

Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών ξεπέρασε τα 97 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 10%. Tα EBITDA αυξήθηκαν κατά 92,14% από τα 10,9 εκατ. του 2022 στα 21 εκατ ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων κατέγραψαν ανάλογη αύξηση (92,27%) καθώς από τα 9,86 εκατ. ευρώ του 2022 εκτινάχθηκαν πέρσι στα 18,95 εκατ. ευρώ. Ακόμη μεγαλύτερη άνοδο

σημείωσαν τα κέρδη μετα φόρων καθώς ξεπέρασαν τα 14,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 98,76%. «

Πως απάντησε στις προκλήσεις

«Με την εφαρμογή ορθής εμπορικής πολιτικής, εξοικονόμηση κόστους κι υποστήριξη από τους προμηθευτές, η Inventor κατόρθωσε, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να σημειώσει αξιοσημείωτα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην οικονομική έκθεση και σημειώνεται πως το 2023 η εταιρείες προχώρησε στις ακόλουθες αποφάσεις και ενέργειες:

Αναδιάρθρωση κι αναβάθμιση των εσωτερικών διαδικασιών με στόχο την αποτελεσματικότερη χρήση των συστημάτων, τη μείωση κινδύνου αστοχιών, τον καλύτερο έλεγχο της λειτουργίας και περαιτέρω διαφάνεια, Διεύρυνση συνεργασιών με εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών προς ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και επέκταση σε νέες κατηγορίες προϊόντων προηγμένης τεχνολογίας, Δρομολόγηση πιστοποίησης Eurovent, ενός παγκοσμίως γνωστού για το σήμα ποιότητάς του πιστοποιητικό, για όλα τα κλιματιστικά τοίχου και τα ημικεντρικά συστήματα Inventor, ενισχύοντας τη λίστα των πιστοποιήσεων της, ολοκλήρωση των μέτρων ασφαλείας στα πληροφοριακά συστήματα της εταιρείας για τη θωράκιση της λειτουργίας από κακόβουλες ενέργειες, περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της εταιρείας στην παγκόσμια αγορά με στρατηγικές συνεργασίες με τις εταιρείες του ομίλου της Beijer Ref Group και Δρομολόγηση των απαραίτητων νομικών και λοιπών διαδικαστικών ενεργειών για την επαναμεταβίβαση των δύο ακινήτων της Inventor AG AE, τα οποία είχε μεταβιβάσει χρηματοδοτικά (sale and lease back) στην Πειραιώς Leasing, που βρίσκονται στονΠειραιά επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη.

Περιορισμένες προσδοκίες αλλά διατήρηση μεγεθών

Για το 2024 η εταιρεία αναφέρει πως διατηρεί περιορισμένες προσδοκίες αναφορικά με την αύξηση των πωλήσεων αλλά προβλέπει τη διατήρηση του οικονομικού της μεγέθους και της ισχυρής χρηματοοικονομικής θέσης. Θετική συμβολή προβλέπεται και από τη συμμετοχή της εταιρείας στην έκθεση Climatherm καθώς και στην Fiera Milano, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως η Inventor AG προχωρά και σε περαιτέρω ενίσχυση του τμήματος του After sales σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.

Σημειώνεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο της Inventor προτείνει στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση τωνΜετόχων τη διανομή μερίσματος της τάξεως του 55% των καθαρών κερδών της χρήσης 2023.

Ποια είναι η Inventor AG

Η «INVENTOR A.G. A.E.» με έτος ίδρυσης το 1966, είναι μία εμπορική εισαγωγική – εξαγωγική εταιρεία ηλεκτρικών ειδών. Μέλος ενός από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως ομίλους στον χώρο του κλιματισμού, Beijer Ref, από τον Οκτώβριο του 2021, αποτελεί κορυφαία διεθνή εταιρεία ηλεκτρικών συσκευών με δυναμική παρουσία στην Ελληνική και Παγκόσμια αγορά.

Από το 1974 μέχρι το 2007, η εταιρεία αποτελούσε στον χώρο του κεντρικού & ημικεντρικού κλιματισμού τον αντιπρόσωπο μεγάλων οίκων όπως General Electric, Trane USA, Goodman USA, Intertherm USA & Nordyne USA. To 2007, χρονιά ορόσημο για τον οργανισμό, δημιουργήθηκε το brand name Inventor και τα προϊόντα ξεκίνησαν να διατίθενται πλέον παγκοσμίως ως Inventor με ισχυρή αναγνωρισιμότητα.

Παράλληλα, η εταιρεία διαθέτει κι άλλες σειρές κλιματιστικών συσκευών με το ιδιόκτητο brandname NOBU, με το brandname HAIER ενώ δημιουργεί κατά παραγγελία OEM brandnames προς εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών της.

Την κατασκευή των προϊόντων Inventor αναλαμβάνουν κορυφαίοι οίκοι της Κίνας, όπως Midea, Haier, με πολύχρονη πείρα στην παραγωγή ηλεκτρικών προϊόντων και μακρόχρονη συνεργασία με την εταιρεία.

Δραστηριοποιείται στους τομείς κλιματιστικών, λευκών συσκευών και μικροσυσκευών και η γκάμα της περιλαμβάνει ηλεκτρικές συσκευές ψύξης – θέρμανσης όπως οικιακά κλιματιστικά, ημικεντρικά κλιματιστικά, αντλίες θερμότητας αλλά και αφυγραντήρες, θερμαντικά πάνελ, ψυγειοκαταψύκτες, καταψύκτες, wine coolers, mini bars, καθαριστές αέρα, ηλεκτρικές σκούπες, πλυντήρια, στεγνωτήρια, φούρνους μικροκυμάτων κ.α. προσφέροντας μία ολοκληρωμένη λύση στον τομέα του ηλεκτρικού εξοπλισμού ενός χώρου.

Το πελατολόγιο της, αποτελούμενο από ειδικευμένους εγκαταστάτες – ψυκτικούς και καταστήματα ηλεκτρικών ειδών καλύπτει το 100% της εγχώριας αγοράς ενώ παράλληλα διαθέτει δυναμική κι αυξανόμενη παρουσία στην παγκόσμια αγορά.

Keywords
Αναζητήσεις
inventor-ag-afxisi-kerdon-98--mia-anasa-apo-ta-100-ekat-o-tziros-to-2023.htm
Τυχαία Θέματα