Ιρανός ΥΠΕΞ: Αν συνεχιστούν οι επιθέσεις στη Γάζα, οι συνέπειες θα είναι σκληρές

Ο Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον Τούρκο ομόλογό του.

Ο Ιρανός υπουργός εξωτερικών τόνισε ότι οι συνέπειες εναντίον του Ισραήλ θα είναι σκληρές αν συνεχίσουν οι επιθέσεις στη Γάζα και πρόσθεσε πως: «το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και οι υποστηρικτές των εγκλημάτων πολέμου θα είναι υπεύθυνοι εάν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο, εφόσον δεν αποτραπεί ο πόλεμος. Το σιωνιστικό καθεστώς συνεχίζει να σφαγιάζει χωρίς διακρίσεις, χρησιμοποιώντας όλα τα απαγορευμένα όπλα κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου».

Από

την πλευρά του ο Χακάν Φιντάν είπε ότι «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πρώτα για μια κατάπαυση του πυρός και μετά για μόνιμη ειρήνη. Είναι απαραίτητη μια λύση που θα γίνει αποδεκτή από την Παλαιστίνη και τις χώρες της περιοχής» και πρόσθεσε πως η χώρα του «είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη και να είναι εγγυητής» στον πόλεμο Ισραήλ-Παλαιστίνης.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» για την Ουκρανία και την Παλαιστίνη τονίζοντας πως «αν θέλουμε έναν δίκαιο κόσμο, πρέπει πάντα να ενεργούμε με ακεραιότητα και συνέπεια. Αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει να ακούσει τη φράση "κατάπαυση του πυρός" λόγω της θέσης της δίπλα στις ΗΠΑ που καθορίζει το Ισραήλ».

Ο Φιντάν επέκρινε τα "δύο μέτρα και δύο σταθμά" για την Ουκρανία και την Παλαιστίνη, τονίζοντας ότι "αν θέλουμε έναν δίκαιο κόσμο, πρέπει πάντα να ενεργούμε με ακεραιότητα και συνέπεια. Αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει να ακούσει τη λέξη "κατάπαυση του πυρός" λόγω της θέσης της δίπλα στις ΗΠΑ που καθορίζει το Ισραήλ", υποστήριξε ο Φιντάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα