Κομισιόν: Ο Hans Das νέος αναπληρωτής διευθυντής Πολιτικής Προστασίας

Η απόφαση θα αρχίσει να ισχύει την 1η Φεβρουαρίου 2024.

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διόρισε τον κ. Hans Das Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΓΔ ECHO). Κύρια αποστολή της εν λόγω Γενικής Διεύθυνσης της Επιτροπής είναι η σωτηρία ανθρώπινων ζωών, η πρόληψη και η ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και η προστασία πληθυσμών που πλήττονται από φυσικούς κινδύνους και ανθρωπογενείς κρίσεις.

Η απόφαση θα αρχίσει να ισχύει την 1η Φεβρουαρίου 2024.

Ο κ. Das, Βέλγος υπήκοος, διαθέτει σχεδόν εικοσαετή πείρα στην Επιτροπή. Έχει βαθιά γνώση των βασικών προτεραιοτήτων, των πολιτικών, των διοικητικών πρακτικών και των διαδικασιών του οργανισμού. Έχοντας υπηρετήσει σε διάφορους διευθυντικούς ρόλους, ο κ. Das απέδειξε με συνέπεια την ικανότητά του να ασκεί σταθερή ηγεσία, να διαχειρίζεται ανθρωπιστικές κρίσεις διαφόρων ειδών και να κατευθύνει επιτυχώς τις διαπραγματεύσεις με άλλες υπηρεσίες της Επιτροπής, θεσμικά όργανα της ΕΕ, κράτη μέλη και εξωτερικούς εταίρους. Η εμπειρία του περιλαμβάνει την επίβλεψη της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα επιχείρησης πολιτικής προστασίας της ΕΕ στην Ουκρανία. Ο κ. Das διαθέτει επίσης πλούσια πείρα στις επαφές με τον Τύπο και στην προβολή των προτεραιοτήτων της υπηρεσίας του στο κοινό.

Ο κ. Hans Das επί του παρόντος είναι διευθυντής «Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης και rescEU» στη ΓΔ ECHO, υπεύθυνος για την έκτακτη αντίδραση της ΕΕ σε μείζονες κρίσεις, όπως η πανδημία του κορονοϊού και ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στη σταδιοδρομία του, έχει διατελέσει προϊστάμενος μονάδας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης στη ΓΔ Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων και προϊστάμενος της μονάδας πολιτικής για την πολιτική προστασίας και διεθνούς συνεργασίας στη ΓΔ ECHO. Ο κ. Das εντάχθηκε στο δυναμικό της Επιτροπής το 2004, από τη ΓΔ Περιβάλλοντος. Προηγουμένως, είχε εργαστεί στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και το Κόσοβο ως διευθυντής της Νομικής Υπηρεσίας της Επιτροπής για τις αξιώσεις ακίνητης περιουσίας των εκτοπισθέντων και των προσφύγων. Ο Hans Das είναι διδάκτωρ Νομικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα