Κορονοϊος: Η εκτίναξη των κρουσμάτων φέρνει νωρίτερα κι άλλα μέτρα

Στις 9:30 η σύσκεψη Μητσοτάκη - Τσιόδρα, θα ακολουθήσουν οι εισηγήσεις των ειδικών.

Προβληματίζει τους ειδικούς η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, με 21.657 κρούσματα σε μία μόνο ημέρα, λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας της παραλλαγής "όμικρον" και σήμερα συνεδριάζει εκ νέου η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Yπουργείου Υγείας, προκειμένου να αξιολογήσει την επιδημιολογική κατάσταση.

Το αρνητικό ρεκόρ των 21.657 νέων κρουσμάτων την Τρίτη 28/12 επισπεύδει τις όποιες αποφάσεις για την εφαρμογή των νέων περιορισμών, που ο αρχικός, κυβερνητικός σχεδιασμός προέβλεπε να εφαρμοστούν στις 3 Ιανουαρίου.

Η πρώτη αποτίμηση της κατάστασης θα γίνει στις 09:30 σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με την συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ γύρω στις 10:30 αναμένεται η πρώτη εκτίμηση για την πορεία των σημερινών κρουσμάτων. Ακολούθως, στις 12:00, θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών που θα κάνει και την τελική εισήγηση στην κυβέρνηση, η οποία θα λάβει και την τελική απόφαση. Oι ειδικοί καλούνται αφενός να υποδείξουν τον ακριβή χρόνο εφαρμογής των νέων περιορισμών και αφετέρου να αποφασίσουν για περισσότερα μέτρα στην εστίαση και τη διασκέδαση (όπως για παράδειγμα τα καταστήματα αυτά να κλείσουν στις 10 το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς), ενδεχόμενο που άφησε ανοιχτό χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Αν εφαρμοστούν νωρίτερα τα μέτρα, προφανώς θα υπάρξει προσαρμογή και για το ρεβεγιόν, έτσι ώστε στο κομμάτι της διασκέδασης και της εστίασης να μην υπάρξει υπερμεταδοτικότητα, όπως συμβαίνει στα κλαμπ και στη διασκέδαση με τους όρθιους», ανέφερε χθες και ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε χθες για άλλη μια φορά το καθολικό lockdown, όπως και την πιθανότητα άρσης του μέτρου για την πληρότητα σε ποσοστό 10% των γηπέδων. Αντίθετα, στους προσεχείς προβληματισμούς της κυβέρνησης εντάσσεται και το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου, με τον κ. Οικονόμου να υπογραμμίζει πως «θα έχουμε χρόνο μπροστά μας μέχρι τότε για να δούμε με ποιο τρόπο θα ανοίξουν»

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα