Μητσοτάκης: Πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Η ημερομηνία που θα έχει ως περιθώριο η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών για να κάνει την πρώτη δόση θα είναι μέχρι τις 16 Ιανουαρίου.

Νέα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορονoϊού ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα σε μη εμβολιασμένους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν προχωρήσει στην πρώτη δόση.

Μάλιστα, το πρόστιμο θα επιβάλλεται για κάθε μήνα που θα παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Η ημερομηνία που θα έχει ως περιθώριο η συγκεκριμένη

κατηγορία πολιτών για να κάνει την πρώτη δόση θα είναι μέχρι τις 16 Ιανουαρίου.

Ο πρωθυπουργός απέκλεισε για μία ακόμα φορά το λοντάουν, λέγοντας ότι ήδη 3 στους 4 Έλληνες άνω των 12 ετών έχουν εμβολιαστεί.

«Πάμε καλά, αλλά όχι τόσο καλά όσο πρέπει και όσο θέλουμε», είπε ο Κ. Μητσοτάκης, εστιάζονται στους ανεμβολίαστους ως μία κατηγορία που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν, λέγοντας ότι αυτοί οι πολίτες επιπλέον δημιουργούν προβλήματα και καθυστερούν να πάνε στο νοσοκομείο και τελικά πρέπει να προστατευθούν.

Κατέληξε ότι με αυτή την απόφαση θα δυσαρεστήσει αλλά θα σωθεί κόσμος και πως η απόφαση σημαίνει προστασία και όχι τιμωρία.

Διανομή δωρεάν self test

Επίσης ανακοίνωσε τη δωρεάν διανομή ενός self test σε κάθε ενήλικο για την περίοδο 6-12 Δεκεμβρίου και 7-13 Ιανουαρίου.

Συνεχής αύξηση του αριθμού των θανάτων

Η πορεία της πανδημίας στη χώρα δεν εξελίσσεται ικανοποιητικά ειδικά ως προς τον αριθμό των θανάτων. Τη Δευτέρα 29/11 προστέθηκαν 108 νεκροί ανεβάζοντας το μηνιαίο άθροισμα από την 1η Νοεμβρίου σε 2.129 θανάτους και σε 18.067 από την έναρξη της πανδημίας (οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 που ανακοινώθηκαν χθες ήταν 104, αλλά στο σύνολο προστέθηκαν επιπλέον 4 ασθενείς οι οποίοι δεν είχαν εσνωματωθεί τις προηγούμενες ημέρες και ο αριθμός διαμορφώθηκε σε 108).

Επίσης, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 657 (60.1% άνδρες) έναντι 647 της προηγούμενης ημέρας και αυτό παρά το ότι 108 συνάνθρωποί μας έπαψαν να είναι ανάμεσά μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα