Κορονοϊός: Συνεδριάζει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων - Τι θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση για τα μέτρα

Θα ακούσουμε τους ειδικούς και θα δούμε αν θα πάμε σε μία περαιτέρω παράταση ή σε κάποια χαλάρωση των μέτρων, ανέφερε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος.

Προς παράταση των μέτρων για την αναχαίτιση του κορονοϊού προσανατολίζεται η Επιτροπή Ειδικών. Παρά τη μείωση του κρουσμάτων του κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες, ο υψηλός αριθμός των νεκρών που ανακοινώνονται καθημερινά και η ταυτόχρονη αύξηση των νοσηλειών, αποδεικνύουν ότι η πανδημία εξακολουθεί να είναι απειλή στην επιτροπή των εμπειρογνομώνων φαίνεται να υπάρχει σκεπτικισμός για το αν πρέπει να αρθούν τα υγειονομικά μέτρα, τα οποία ισχύουν έως την

Κυριακή 24/1.

Η επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει σήμερα (19/1) θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και παρά την ικανοποίηση από τη μείωση των κρουσμάτων καθημερινά, αλλά και με βάση τους σκληρούς δείκτες που που δεν αποσυμπιέζουν την κατάσταση στο ΕΣΥ, πιθανότατα δεν θα βιαστεί να εισηγηθεί τη χαλάρωση των μέτρων. Σημειώνεται ότι κάποιοι από τους επιστήμονες κρίνουν αναγκαίο τα μέτρα να παραταθούν όχι μία, αλλά δύο εβδομάδες.

Ένα μέτρο που προβληματίζει η ενδεχόμενη επαναφορά του είναι αυτό της μουσικής στην εστίαση που αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης. Οι ειδικοί εκφράζουν τον προβληματισμό τους, καθώς η επαναφορά της μουσικής μπορεί να οδηγήσει στο άνοιγμα των μεγάλων κέντρων διασκέδασης, αυξάνοντας τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού.

Τα υπόλοιπα μέτρα το πιθανότερο είναι να παραμείνουν ως έχουν και πιο συγκεκριμένα: ο περιορισμός για αυστηρά καθήμενους πελάτες στα καταστήματα εστίασης, ο περιορισμός στα 6 άτομα ανά τραπέζι, η χρήση της μάσκας και το ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 12:00 τα μεσάνυχτα.

Στο θέμα των μέτρων αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος σημείωσε ότι «η Επιτροπή, θα σταθμίσει τα μεγέθη της πανδημίας και τη γενικότερη επιρροή που μπορεί να έχουν αντανακλαστικά οι αποφάσεις της σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση που είμαστε τώρα στην πανδημία. Θα ακούσουμε τους ειδικούς και θα δούμε αν θα πάμε σε μία περαιτέρω παράταση ή σε κάποια χαλάρωση των μέτρων. Θα ακούσουμε τους ειδικούς και θα πούμε κι εμείς τη γνώμη μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα