Κουφοντίνας: Οριακή η κατάσταση της υγείας του δηλώνουν οι γιατροί

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 65η ημέρα απεργίας πείνας και δέχτηκε την τοποθέτηση ορού ενυδάτωσης μετά από την οξεία νεφρική ανεπάρκεια που παρουσίασε.

Πολύ κρίσιμη είναι η κατάσταση του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, καταδικασμένου για τρομοκρατία, με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν να τη χαρακτηρίζουν «οριακή». Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 65η ημέρα απεργίας πείνας και δέχτηκε την τοποθέτηση

ορού ενυδάτωσης μετά από την οξεία νεφρική ανεπάρκεια που παρουσίασε.

Οι γιατροί Ζδούκος Θεόδωρος και Ντουζέπη Αικατερίνη τόνισαν στην ανακοίνωση πως «η κατάστασή του είναι πολύ κρίσιμη εξ αιτίας πολλών και πολύπλοκων συσσωρευμένων διαταραχών οργανικών συστημάτων, με προφανή κίνδυνο μόνιμων βλαβών και ανεπαρκειών αλλά και συνεχή δυνητικό κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου».

H ανακοίνωση του νοσοκομείου:

O απεργός πείνας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ διανύει σήμερα την 65η ημέρα απεργίας πείνας. Η κατάσταση είναι οριακή όπως την περιγράφουν οι γιατροί της ΜΕΘ. Νοσηλεύεται για 25η μέρα στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας , με πλήρη αποχή από σίτιση από τις 8-1-2021, και έχοντας αδυναμία λήψης υγρών από το στόμα, από τις 11-2, οπότε και αναγκάστηκε να αποδεχθεί την τοποθέτηση ορού ενυδάτωσης. Την 22-2 διέκοψε αυτοβούλως τον ορό ενυδάτωσης, ο οποίος επανατοποθετήθηκε κατά τις τελευταίες ημέρες μετά την υπογκαιμικής αιτιολογίας οξεία νεφρική ανεπάρκεια που παρουσίασε, ως εκ της πλήρους αποχής από υγρά.

Η κατάστασή του είναι πολύ κρίσιμη εξ αιτίας πολλών και πολύπλοκων συσσωρευμένων διαταραχών οργανικών συστημάτων, με προφανή κίνδυνο μόνιμων βλαβών και ανεπαρκειών αλλά και συνεχή δυνητικό κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα