Κυπαρίσσης (Optima Bank): Διανομή μερίσματος κατ’ ελάχιστο του 30% των κερδών 2023

Σύμφωνα με τον κ. Κυπαρίσση, η Optima Bank  δίνει έμφαση στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ενώ επιδίωξη της διοίκησης είναι να συνεχίσει την ανάπτυξη, μέσω αύξησης του δανειακού χαρτοφυλακίου.

Διανομή μερίσματος από τα κέρδη του 2023 που θα φτάσει κατ’ ελάχιστο το 30% των κερδών της χρονιάς, σχεδιάζει η διοίκηση της Optima Bank, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Κυπαρίσσης στην πρώτη πρώτη της τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές μετά την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο

και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Επισήμανε πως δεν είναι στις προθέσεις της τράπεζας να δοθεί προμέρισμα, καθώς αυτό απαιτεί αρκετό χρόνο και άρα, ουσιαστικά, θα συνέπιπτε με τις αποφάσεις για το μέρισμα τον Ιούνιο του 2024.

Σύμφωνα με τον κ. Κυπαρίσση, η Optima Bank δίνει έμφαση στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ενώ επιδίωξη της διοίκησης είναι να συνεχίσει την ανάπτυξη, μέσω αύξησης του δανειακού χαρτοφυλακίου, τόσο προς την μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και στο corporate.

Το 2023, συνεχίσαμε να επεκτείνουμε την παρουσία μας στην αγορά, αξιοποιώντας τα υγιή θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας και αυξήσαμε το δανειακό μας χαρτοφυλάκιο, το οποίο τον Σεπτέμβριο του 2023 διαμορφώθηκε στα 2,2 δισ. ευρώ, 59% υψηλότερα σε ετήσια βάση. Παράλληλα, αυξήσαμε σημαντικά τις καταθέσεις μας, οι οποίες πλέον ανέρχονται σε €3,1 δισ., διατηρώντας ένα υγιή δείκτη δανείων προς καταθέσεις στο 71%, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος.

Ενημέρωσε δε ότι η διοίκηση της τράπεζας θα ξεκινήσει road shows, αρχής γενομένης από το event της Morgan Stanley που θα γίνει στο Λονδίνο στα τέλη του μήνα.

Για το 2024, μάλιστα, η διοίκηση αναμένει μία εξίσου εντυπωσιακή ανάπτυξη εργασιών, γεγονός που προτίθεται να επικοινωνήσει και στα roadshows που ξεκινά, αρχής γενομένης από το Λονδίνο (event της Morgan Stanley).

«Παραμένουμε δεσμευμένοι στην υλοποίηση της στρατηγικής μας να αναπτύξουμε τα μεγέθη μας, να διατηρήσουμε υψηλές αποδόσεις, να βελτιστοποιήσουμε την παρουσία μας στην αγορά και να μείνουμε μια υποδειγματική τράπεζα προς όφελος των μετόχων μας, των πελατών μας, των εργαζομένων μας και της κοινωνίας γενικότερα», τόνισε ο κ. Κυπαρίσσης.

Keywords
Αναζητήσεις
kyparissis-optima-bank-dianomi-merismatos-kat-elachisto-tou-30-ton-kerdon-2023.htm
Τυχαία Θέματα