Λαβρόφ: Δυστυχώς, οι δυτικοί φίλοι μας δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνομιλίες που είχε με τον Πακιστανό ομόλογό του την Πέμπτη, δήλωσε ότι ελπίζει ότι υπάρχει μια ευκαιρία να επιστρέψουν στο διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς υποχρεώσεις.

«Δυστυχώς, οι δυτικοί φίλοι μας δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο, προσπαθώντας να το καταστρέψουν και να προωθήσουν αυτό που αποκαλούν "τάξη βασισμένη σε κανόνες"», δήλωσε ο Λαβρόφ σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Όπως ίσως έχετε ήδη ακούσει, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Β. Ο Πούτιν προέβη σήμερα το πρωί

σε μια λεπτομερή δήλωση σε σχέση με τις ενέργειες του ΝΑΤΟ και την ανακοίνωση ότι αυτές δεν περιορίζονται πλέον στα εδάφη των κρατών μελών, αλλά διεκδικούν πλέον μεγαλύτερη κλίμακα. Είναι "υπεύθυνοι για την παγκόσμια ασφάλεια».

Ο κ. Λαβρόφ πρόσθεσε ότι είχε «έντονες και λεπτομερείς συζητήσεις με τους Αμερικανούς συναδέλφους μας, με άλλα μέλη του ΝΑΤΟ. Ελπίζουμε ότι υπάρχει ακόμη μια ευκαιρία να επιστρέψουμε στο διεθνές δίκαιο και στις διεθνείς δεσμεύσεις», τόνισε.

«Και καθώς λαμβάνουμε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρόεδρος για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της χώρας και του ρωσικού λαού, σίγουρα θα είμαστε πάντα έτοιμοι για έναν διάλογο που θα μας επαναφέρει στη δικαιοσύνη και στις αρχές του Χάρτη του ΟΗΕ», δήλωσε ο υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα