Με νέο υψηλό έτους φλερτάρει το Χρηματιστήριο Αθηνών

Άλμα 7% για ΕΛΛΑΚΤΩΡ και 3,3% για Ελληνικά Πετρέλαια. 

Με όρεξη για ρίσκο και για νέες τοποθετήσεις σε μετοχές φαίνεται να επέστρεψαν οι επενδυτές από τις διακοπές του Αυγούστου. 'Ετσι κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 30 Αυγούστου ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών κινείται υψηλότερα και φλερτάρει με νέες μέγιστες τιμές έτους. Ο Γενικός Δείκτης κινείται σταθερά ανοδικά από το άνοιγμα ενώ κατά το μέσο της συνεδρίασης βρίσκεται στις 925 μονάδες ή με άνοδο 1,2% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής. Θυμίζουμε πως η φετινή

μέγιστη ενδοσυνεδριακή τιμή είναι οι 928,29 μονάδες από τις 14 Ιουνίου 2021.

Θετικό πρόσιμο έχει η πλειονότητα των μετοχών που έχουν ανοίξει αλλά την ώθηση στον Γενικό Δείκτη δίνουν κυρίως οι μετοχές των εταιρειών ΕΛΛΑΚΤΩΡ με άνοδο 7,6%, Fourlis +5,67%, Ελληνικά Πετρέλαια +3,39%, Εθνική Τράπεζα +2,87%, ΕΧΑΕ +2,37%, Eurobank +1,81% και Aegean +1,67%. Άνω του 2% είναι η άνοδος σε Εθνική, ΕΧΑΕ, Βιοχάλκο και Coca Cola, ενώ άνω του 1% σε ΑΔΜΗΕ, Motor Oil,Eurobank, Titan, Μυτιληναίος, Υερνα Ενεργειακή και ΕΧΑΕ.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ,Jumbo, Σαράντης, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα και ΟΛΠ, ενώ ο ΟΤΕ σημειώνει απώλειες μόλις 0,06%.

Keywords
Τυχαία Θέματα