Ο Mistakidis αύξησε τη συμμετοχή του στην Phoenix Vega Mezz PLC

Αλλά η τιμή της μετοχής παραμένει χαμηλότερα από την τιμή εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο. 

Ο Aristotelis Mistakidis είναι εκ των μετόχων της Πειραιώς Financial Hodings (μητρική της Τράπεζας Πειραιώς). Η Τράπεζα Πειραιώς δημιούργησε μέσω spin off την εταιρεία Phoenix Vega

Mezz PLC (κατέχει και διαχειρίζεται ομολογίες μεσαίας και χαμηλής εξασφάλισης, που εκδόθηκαν λόγω τιτλοποίησης απαιτήσεων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια) ενώ επέστρεψε στους μετόχους της κεφάλαιο σε είδος, αποδίδοντας τις μετοχές της Phoenix Vega Mezz PLC. Έτσι, οι μέτοχοι της Πειραιώς Financial Hodings έγιναν και μέτοχοι της Phoenix Vega Mezz PLC, η οποία μπήκε στο μεταξύ στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Με ανακοίνωσή του, ο Aristotelis Mistakidis γνωστοποίησε ότι στις 26/8 αύξησε τη συμμετοχή του στην Phoenix Vega Mezz PLC. σε πάνω από 5%, κατέχοντας άμεσα 70.504.228 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές μετά ψήφου μετοχές ή 5,638% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Όμως παρά τις αγορές η τιμή της μετοχής εκείνη την ημέρα παρέμεινε σε χαμηλότερα επίπεδα 0,036 ευρώ (26/8) σε σύγκριση με την τιμή εισαγωγής της (0,05 ευρώ) στο Χρηματιστήριο. Την Δευτέρα 30 Αυγούστου με την αγορά να προσεγγίζει νέα μέγιστη τιμή τρέχοντος έτους η τιμή της Phoenix Vega Mezz PLC έκλεισε στα 0,0358 ευρώ (+0,28%).

Keywords
Τυχαία Θέματα