Οι Επίτροποι Μπρετόν και Βαλεάν επισκέφθηκαν το Mobile World Congress της Βαρκελώνης

Για να συζητούν για τις ψηφιακές υποδομές του αύριο και τις ψηφιακές τεχνολογίες που διαμορφώνουν το μέλλον των μεταφορών.

Σήμερα, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν επισκέφθηκε το συνέδριο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, όπου παρουσιάζει νέες πρωτοβουλίες για την κάλυψη των αναγκών της Ευρώπης σε ψηφιακές υποδομές και τη δημιουργία μιας πραγματικής ψηφιακής ενιαίας αγοράς, βασισμένης σε ισότιμους όρους ανταγωνισμού.

Ο Επίτροπος κ. Μπρετόν άνοιξε το συνέδριο με ομιλία του με τίτλο «Αλλάζοντας το DNA

των υποδομών συνδεσιμότητας». Στην ομιλία του εξήγησε το πώς η νομοθεσία για τα ψηφιακά δίκτυα θα βοηθήσει την Ευρώπη να καλύψει τις ανάγκες της σε ψηφιακές υποδομές ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και την ανθεκτικότητά της.

Η Επίτροπος Μεταφορών κ. Αντίνα Βαλεάν επισκέφθηκε επίσης τη Βαρκελώνη για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Mobile World Congress.

Χθες το βράδυ, παρέστη σε επίσημο δείπνο παρουσία της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά Φιλίππου της Ισπανίας. Σήμερα, η Επίτροπος κ. Βαλεάν θα μιλήσει σε διάφορες συνεδρίες πάνελ, μεταξύ άλλων μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Παραγουάης κ. Σαντιάγο Πένια Παλάσιος και τον Ισπανό Υπουργό Ψηφιακού Μετασχηματισμού κ. Χοσέ Εσκριβά Μπελμόντε. Οι παρεμβάσεις της θα εστιάσουν στο πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες διαμορφώνουν το μέλλον των μεταφορών στην Ευρώπη.

Η Επίτροπος κ. Βαλεάν θα συμμετάσχει σε πάνελ υπουργών με θέμα «Προσανατολισμός της ψηφιακής οικονομίας», όπου θα συζητήσει το πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες διαμορφώνουν το μέλλον των μεταφορών και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στη βελτίωση της αποδοτικότητας των μεταφορών. Θα επισκεφθεί διάφορα περίπτερα Ευρωπαίων φορέων καινοτομίας, όπου θα ανταλλάξει απόψεις σχετικά με καινοτόμες λύσεις για τη διασφάλιση της συνδεσιμότητας, ενώ θα έχει διμερή συνάντηση με τον κ. Μάικ Φέργκιουσον, εκτελεστικό αντιπρόεδρο της AT&T.

Keywords
Αναζητήσεις
oi-epitropoi-breton-kai-valean-episkefthikan-to-mobile-world-congress-tis-varkelonis.htm
Τυχαία Θέματα