Π. Αδαμαντιάδης: Ανάγκη για αλλαγή της επιχειρηματικής κουλτούρας

Το γνωστό στέλεχος της αγοράς που σήμερα είναι Marketing &Sales OT στην Φάρμα Ελασσόνας κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ανέδειξε τρεις κύριες πτυχές που θα πρέπει να ενσωματώσουν οι επιχειρήσεις στη στρατηγική τους.

Στην ανάγκη αλλαγής κουλτούρας στις επιχειρήσεις προκειμένου να γίνει ομαλά η προσαρμογή και η μετάβαση τους στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στο Retail, αναφέρθηκε ο Πάνος Αδαμαντιάδης κατά τη διάρκεια του 14ου Food Retail

Conference.

Το γνωστό στέλεχος της αγοράς που σήμερα είναι Marketing & Sales OT στην Φάρμα Ελασσόνας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ανέδειξε τρεις κύριες πτυχές που θα πρέπει να ενσωματώσουν οι επιχειρήσεις στη στρατηγική τους.

Η πρώτη είναι οι συνέργειες. Όπως είπε η ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ των διαφόρων τμημάτων της επιχείρησης αλλά και με άλλες εταιρείες, στους τομείς των πωλήσεων του marketing αλλά και του Operation, αποτελεί θεμελιώδη προσέγγιση και κομβικός παράγοντας που θα τις διαφοροποιήσει. «Μόνον μέσω της συνεργασίας και της συντονισμένης δράσης μπορεί μια εταιρεία να επιτύχει μειώσει κόστους και αύξηση της επένδυσης προς το brand και τον καταναλωτή» τόνισε.

Η δεύτερη πτυχή είναι η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Ο κ. Αδαμαντιάδης υπογράμμισε την ανάγκη για επενδύσεις στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη του προσωπικού. Αυτό, όπως σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, θα περιορίσει το συχνό turnover που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα το οποίο επιβαρύνει σε χρήμα τη λειτουργία της επιχείρησης και αυξάνει το κόστος των προϊόντων.

Η τρίτη πτυχή που πρέπει να ρίξουν βάρος οι εταιρείες είναι η ολιστική διαχείριση του περιθωρίου κέρδους. «Μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης, οι επιχειρήσεις μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά το περιθώριο κέρδους» είπε και συμπλήρωσε: «με εργαλεία όπως το CI, το Value stream mapping οι επιχειρήσεις μπορούν να διορθώσουν τα "waste” και να πετύχουν αύξηση του margin. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχουν επένδυση στις τιμές προς τον καταναλωτής αλλά και προς την ενύσχηση του Brand».

Ο κ. Αδαμαντιάδης κλείνοντας την παρουσίαση του ενθάρρυνε τους εκπροσώπους της βιομηχανίας τροφίμων να υιοθετήσουν μια δυναμική προσέγγιση και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται προκειμένου να μειωθούν οι τιμές.

Keywords
Αναζητήσεις
p-adamantiadis-anagki-gia-allagi-tis-epicheirimatikis-koultouras.htm
Τυχαία Θέματα