Πειραιώς: Στις αγορές για άντληση 500 εκατ. ευρώ - Ανοιξαν τα βιβλία για το senior preferred

Η Πειραιώς είχε προχωρήσει και τον Ιούλιο στην έκδοση ενός senior preferred ομολόγου διάρκειας πέντε ετών, αντλώντας 500 εκατ. ευρώ με το τελικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 7,25%

Στην έκδοση ομολόγου κατηγορίας senior, ύψους 500 εκατ. ευρώ, προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς. Το βιβλίο προσφορών άνοιξε και αναμένεται να κλείσει εντός της ημέρας, με τις πρώτες σκέψεις για την

τιμολόγηση (IPTs) να τοποθετούν το κουπόνι στο 7,125%.

Πρόκειται για εξαετή τίτλο senior preferred, που δεν μπορεί να ανακληθεί πριν το πέμπτο έτος (6NC5). Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Morgan Stanley και UBS.

Η Πειραιώς είχε προχωρήσει και τον Ιούλιο στην έκδοση ενός senior preferred ομολόγου διάρκειας πέντε ετών, αντλώντας 500 εκατ. ευρώ με το τελικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 7,25%. Η νέα έκδοση ακολουθεί ανάλογη κίνηση από την Eurobank την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ γίνεται σε μία ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία για την Ελλάδα και ειδικά τις τράπεζες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η διοίκηση της τράπεζας βρίσκεται στο Λονδίνο, προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο που διοργανώνει η Morgan Stanley για λογαριασμό του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα