Ποιος επιχειρηματίας συνέβαλε στο εκ νέου άνοιγμα εγκαταλελειμμένης εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη

Έλκει, εξάλλου, από εκεί την καταγωγή του.

Οι δεσμοί του CEO της εταιρείας ακπαιδευτικών και τεχνολογικών πιστοποιήσεων People Cert, Βύρωνα Νικολαϊδη με την Κωνσταντινούπολη είναι γνωστοί στους ανθρώπους της αγοράς: Με καταγωγή από εκεί ο ίδιος, έφυγε πολύ νέος, χωρίς όμως ποτέ να χάνει τη σύνδεσή του με την πόλη όπου γεννήθηκε και στην οποία, από καιρού εις καιρόν επιστρέφει.

Το Σαββατοκύριακο

που πέρασε o επιχειρηματίας βρέθηκε στην Πόλη, γιορτάζοντας το άνοιγμα μιας βυζαντινής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη, της Παναγιάς του Μπαλίνου, η οποία πήρε πάλι ζωή, με τη δική του οικονομική συμβολή.

Πιο συγκεκριμένα, η εκκλησία διασώθηκε με την αποκατάσταση ζημιών και τη διεξαγωγή των αναγκαίων έργων συντήρησης. Τα «θυρανοίξια» του Ιερού Ναού τελέστηκαν στην Πόλη το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Μηνά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Α.Θ.Π Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, παρουσία ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, των τοπικών αρχών της Ελληνικής Κοινότητας, του γενικού προξένου και άλλων προσωπικοτήτων από την Πόλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα