Προ των πυλών το Circle the Med Forum 2024

Το Circle the MED εστιάζει στη διπλωματία της ενέργειας, του κλίματος και του περιβάλλοντος, προασπίζοντας το όραμα μιας «κυκλικής Μεσογείου».

Για 7η χρονιά, το Circle the Med Forum, το κατεξοχήν φόρουμ για το κλίμα, την ενέργεια και την περιβαλλοντική διπλωματία, θα λάβει χώρα στις 18 και 19 Ιανουαρίου

2024 στην Αθήνα. Με τόπο διοργάνωσης τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου στην Πλάκα και το εμβληματικό Μουσείο της Ακρόπολης, το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί υβδριδικά, στον απόηχο της COP28 και ενόψει των ευρωεκλογών του 2024. Πολιτικοί ηγέτες, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και ειδικοί θα συναντηθούν για να συζητήσουν τα κρίσιμα ζητήματα της κλιματικής κρίσης, της κυκλικής οικονομίας και της περιβαλλοντικής συμμόρφωσης.

Το Circle the MED εστιάζει στη διπλωματία της ενέργειας, του κλίματος και του περιβάλλοντος, προασπίζοντας το όραμα μιας «κυκλικής Μεσογείου», υποστηρίζοντας μοντέλα κυκλικής οικονομίας που διευκολύνουν την απρόσκοπτη ενεργειακή μετάβαση και την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μαύρης Θάλασσας.

Βασικά Θέματα και Στόχοι:

Οι διεργασίες της πρόσφατης παγκόσμιας Διάσκεψης για το Κλίμα (COP28) στο Ντουμπάι, θέτουν τις βάσεις για να καταστεί το φόρουμ πλατφόρμα εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών, ενισχύοντας τη συνεργασία για καινοτόμα μοντέλα διακυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής. Εμβαθύνοντας στις πρακτικές πτυχές της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τρόπους για να μεταφράσουν αυτές τις πρωτοβουλίες σε στρατηγικές υλοποίησης. Επιπλέον, το Circle the Med θα λειτουργήσει ως think-tank, προσφέροντας βήμα στους ενδιαφερόμενους φορείς για την επίτευξη ενός πιο βιώσιμου και κυκλικού μέλλοντος για τη Μεσόγειο, ενισχύοντας τη συνεργασία μεταξύ κρατών και περιφερειών.

Διακεκριμένοι Ομιλητές:

Ορισμένοι από τους αξιότιμους ομιλητές που θα τιμήσουν το φόρουμ με την συμμετοχή τους είναι ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κος Βασίλης Κικίλιας, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κος Χάρης Δούκας, η Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Μάλτας, κα Miriam Dalli, ο Ιταλός Ειδικός Απεσταλμένος για την Κλιματική Αλλαγή, κος Francesco Corvaro, η Πρέσβυς της Γαλλίας κα Laurence Auer, ο Πρέσβυς του Ηνωμένου

Βασιλείου, κος Matthew James Lodge, ο Μόνιμος Γραμματέας Υφυπουργείου Ναυτιλίας Κύπρου, Δρ. Πέτρος Χιμωνάς, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Δρ. Πέτρος Βαρελίδης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κος Γιώργος Χατζημάρκος.

Επίσης, σημαντικές προσωπικότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα δώσουν το «παρών» όπως ο κος Aurel CiobanuDordea, Διευθυντής Κυκλικής Οικονομίας της Γεν. Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, η κα Charlina Vitcheva, Γενική Διευθύντρια Ναυτιλίας και Αλιείας, η κα Ditte Juul Jørgensen, Γενική Διευθύντρια Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το Circle the Med Forum συνεχίζει τη δέσμευσή του για την οικοδόμηση γεφυρών μεταξύ των βόρειων και νότιων ακτών της Μεσογείου και μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μέσω της προώθησης της συνεργασίας, της δικτύωσης και της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών. Μάλιστα, η φετινή έκδοση θα επεκταθεί και στους δεσμούς της Μαύρης Θάλασσας με τη Μεσόγειο.

Χορηγοί:

Η 7η Έκδοση του Circle the Med Forum πραγματοποιείται με τη γενναιόδωρη υποστήριξη των χορηγών μας, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή τους στην κυκλική οικονομία και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα: ΕΟΑΝ, ProCredit Bank, Πράσινο Ταμείο, Υπερταμείο, ReDePlan, Coca-Cola, Ομίλος Εταιρειών ΗΡΑΚΛΗΣ, THALIS Environmental Services S.A., ΑΝΑΚΕΜ και ΕΥΔΑΠ.

Keywords
Αναζητήσεις
pro-ton-pylon-to-circle-the-med-forum-2024.htm
Τυχαία Θέματα