Πτώση στη ζήτηση διεθνών πτήσεων μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα

Οι παγκόσμιες κρατήσεις πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν τις πρώτες τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα ήταν 20% χαμηλότερες από τα επίπεδα του 2019.

Η ζήτηση για διεθνείς πτήσεις μειώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με νέα στοιχεία που μεταδίδουν οι Financial Times, με σημαντικό πλήγμα στις κρατήσεις στη Μέση Ανατολή στα πρώτα σημάδια ότι ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς επηρεάζει

τα αεροπορικά ταξίδια.

Οι παγκόσμιες κρατήσεις πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν τις πρώτες τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα ήταν 20% χαμηλότερες από τα επίπεδα του 2019, σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων της ταξιδιωτικής βιομηχανίας ForwardKeys.

Η πτώση αντιστρέφει μια τάση στην οποία η ζήτηση είχε αυξηθεί απότομα μετά την πανδημία. Πριν από την επίθεση, οι κρατήσεις ήταν κατά 15% κάτω από τα επίπεδα του 2019, τον τελευταίο χρόνο πριν ο Covid-19 διαταράξει τον κλάδο.

Οι αεροπορικές εταιρείες αποκόμισαν μεγάλα κέρδη τους τελευταίους έξι μήνες λόγω της έντονης ζήτησης για ταξίδια με υψηλές τιμές εισιτηρίων.

Λίγες αεροπορικές εταιρείες έχουν αναφέρει επιβράδυνση της ζήτησης, αν και αρκετές, συμπεριλαμβανομένης της Ryanair, έχουν προειδοποιήσει ότι οι προοπτικές τους εξαρτώνται από γεωπολιτικά γεγονότα.

Ο Olivier Ponti, ανώτερο στέλεχος της ForwardKeys, είπε ότι ο πόλεμος «έθεσε σε κίνδυνο την ισχυρή τάση ανάκαμψης της ζήτησης» που παρατηρήθηκε καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. «Αυτός ο πόλεμος είναι βέβαιο ότι θα αποτρέψει τους ανθρώπους να ταξιδεύουν στην περιοχή, αλλά έχει επίσης μειώσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών να ταξιδέψουν και αλλού», είπε.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες διέκοψαν τις πτήσεις προς το Ισραήλ μετά τις επιθέσεις και αύξησαν τους φόβους για έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο. Ωστόσο, τα δεδομένα πτήσης προσφέρουν μία από τις πρώτες ενδείξεις για το πώς η γεωπολιτική αβεβαιότητα φαίνεται να έχει επηρεάσει ευρύτερα τα αεροπορικά ταξίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα