Σήμερα στο Χρηματιστήριο οι νέες μετοχές της Alpha

Που προήλθαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ. 

Σήμερα 13 Ιουλίου 2021 αναμένεται να αρχίσει η διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ρυθμιζόμενη αγορά σύμφωνα με το Ν. 4514/2018) των 800.000.000 νέων κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου, άυλων μετοχών της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. ονομαστικής αξίας €0,30 εκάστης, οι οποίες εκδόθηκαν στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου

της Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων (οι «Νέες Μετοχές»), σύμφωνα με τις αποφάσεις της από 15 Ιουνίου 2021 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας και τις από 24 Ιουνίου, 2021, 30 Ιουνίου 2021 και 6 Ιουλίου 2021 κατ’ εξουσιοδότηση αποφάσεις του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Η διοικητική ομάδα της Αlpha Bank, υπό τον πρόεδρο Βασίλη Ράπανο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Βασίλη Ψάλτη, θα κηρύξει την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

Οι νέες μετοχές είχαν διατεθεί στην τιμή του 1 ευρώ ανά μετοχή. Η τιμή της μετοχής της Alpha στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε τη Δευτέρα 12/7 στα 1,126 ευρώ σημειώνοντας για δεύτερη ημέρα άνοδο +3,68% μετά το διψήφιο ποσοστό αύξησης +10,16% την περασμένη Παρασκευή. Η άνοδος αυτή των δύο τελευταίων ημερών οφείλεται στην ένταξη της μετοχής στους δείκτες της Morgan Stanley Capital International (MSCI) και απομάκρυνε τη χρηματιστηριακή τιμή από την τιμή διάθεσης, περιορίζοντας και το ενδεχόμενο πίεσης της τιμής κάτω από την τιμή διάθεσης με την εισαγωγή των νέων μετοχών και πιθανών ρευστοποιήσεων εκ μέρους κάποιων μετόχων.

Οι Νέες Μετοχές αναμένεται να έχουν πιστωθεί στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξιογράφων των μετόχων που τηρούνται στο σύστημα άυλων τίτλων (Σ.Α.Τ.) κατά την
ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης τους.

Τα συνολικά κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους ανέρχονται σε €800 εκατ. ενώ οι εκτιμώμενες δαπάνες έκδοσης σε περίπου € 42,5 εκατ.

Keywords
Τυχαία Θέματα