Στ. Κασσελάκης: Εφ' όσον ο νόμος αφορά και εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό

Απάντηση του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο δημοσίευμα του News247 που έκανε λόγο για ιδιοκτήσια εταιρείας στην αλλοδαπή από τον Στέφανο Κασσελάκη, κάτι το οποίο απαγορεύεται από το νόμο από το ασυμβίβαστο των πολιτικών προσώπων.

Το News247 δημοσίευσε άρθρο στο οποίο αναφέρει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβριο του 2023 ιδιοκτήτης εταιρείας του εξωτερικού, η οποία ενεπλάκη και στη δανειοδότηση των κομματικών ΜΜΕ

του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με σκοπό την μισθοδοσία των υπαλλήλων των ΜΜΕ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ιδιοκτησία εταιρειών στην αλλοδαπή από αρχηγό πολιτικού κόμματος που εκπροσωπείται στην Βουλή είναι παράνομη καθώς προσκρούει σε νόμο για το ασυμβίβαστο των πολιτικών προσώπων, το οποίο μάλιστα είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν. 3213/2003 και υπό τον τίτλο: «Απαγόρευση συμμετοχής σε εταιρεία με έδρα στην αλλοδαπή για πολιτικά πρόσωπα, απαγορεύσεις συμμετοχής σε εταιρείες με έδρα μη συνεργάσιμα φορολογικά κράτη και κράτη με προνομιακό́ φορολογικό́ καθεστώς», ορίζεται ότι:

1. Στον Πρωθυπουργό́, στους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, στους Υπουργούς, στους αναπληρωτές υπουργούς και τους Υφυπουργούς, στους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές και όσους διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων ως ανωτέρω, στους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς της Βουλής και της Γενικής Κυβέρνησης, στους περιφερειάρχες και στους Δημάρχους απαγορεύεται η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή́ είτε αυτοπροσώπως, είτε με παρένθετα πρόσωπα.

3. Η κατά παράβαση της παραγράφου 1 άμεση ή δια παρένθετου προσώπου συμμετοχή σε εταιρεία, που έχει έδρα στην αλλοδαπή τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ».

Ο Στέφανος Κασσελάκης απαντάει στο δημοσίευμα λέγοντας ότι εφόσον ο νόμος αφορά και τον ίδιο θα προχωρήσει σε πωλήσεις των εταιρειών που κατέχει στο εξωτερικό.

«Όλοι γνωρίζουν πως είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό, όπου ζούσα μέχρι πρόσφατα για 21 ολόκληρα χρόνια. Θα ενημερωθώ άμεσα από τους δικηγόρους μου αν ο νόμος αφορά στους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να είναι ιδιοκτήτες αλλοδαπών εταιρειών. Εγώ, όπως είναι γνωστό, δεν είμαι βουλευτής» αναφέρει, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσθέτει ότι «εφ' όσον ο νόμος αφορά και σ' εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό. Μόνο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δε θα "πουλήσω" ποτέ, με όποιο προσωπικό οικονομικό κόστος. Σε κάθε περίπτωση, ο Μάρης δε θα αγοράσει φτηνά τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήδη προσπάθησε».

Εν είδει υστερόγραφου, ο κ. Κασσελάκης σημειώνει: «Ποτέ δε θα άφηνα τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ απλήρωτους. Είναι θέμα αρχής».

Keywords
Τυχαία Θέματα