Στο 1 ευρώ η τιμή διάθεσης των μετοχών της Alpha Bank

Ολοκληρώθηκε η δημόσια προσφορά και ο όμιλος άντλησε 800 εκατ. ευρώ. Οι νέες μετοχές αναμένεται να τεθούν υπό διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 13 Ιουλίου 2021. 

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η δημόσια προσφορά των νέων κοινών μετοχών της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου

ύψους 800 εκ. ευρώ. Η δημόσια προσφορά διήρκεσε από τις 28.6.2021 έως τις 30.6.2021. Οι μετοχές διατέθηκαν

(α) σε επενδυτές λιανικής και σε ειδικούς επενδυτές στο πλαίσιο δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα (η «Δημόσια Προσφορά») και

(β) σε ειδικούς, σε θεσμικούς και σε άλλους επιλέξιμους επενδυτές (συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ»), μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης με τη διαδικασία διεθνούς βιβλίου προσφορών εκτός Ελλάδας

Με βάση τα αποτελέσματα της διαδικασίας του Βιβλίου Προσφορών και κατόπιν εισήγησης των Γενικών Συντονιστών και Διαχειριστών του Βιβλίου Προσφορών (Goldman Sachs Europe SE και J.P. Morgan AG), η τελική τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών αναμένεται σε (1) ένα ευρώ / Νέα Μετοχή.

Η έγκριση της τιμής διάθεσης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας αναμένεται απόψε στις 20:00 το βράδυ.

Το βιβλίο στο εξωτερικό υπερκαλύφθηκε τουλάχιστον 2 φορές, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των νυν μετόχων της Τράπεζας αλλά και νέων επενδυτών που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο αναπτυξιακό σχέδιο της Alpha Bank.

Αντίστοιχα υψηλό ενδιαφέρον καταγράφεται και στην Δημόσια Προσφορά στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας την ευρεία μετοχική βάση της Τράπεζας.

Οι νέες μετοχές αναμένεται να τεθούν υπό διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 13 Ιουλίου 2021.

H τιμή διάθεσης των νέων μετοχών έγινε τελικώς στο επίπεδο που επιθυμούσε και η διοίκηση της τράπεζας και δείχνει ότι η εσπευσμένη απόφαση θα ενισχύσει την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές κερδοφορίας της Alpha Bank.

Keywords
Τυχαία Θέματα